Wpis z mikrobloga

Axe Dark Temptation EdP. Ktoś śledzi ten zapach? Zmieniło się tylko szkło i pudełko czy formuła też inna? Kojarzę zapach oryginalnego dezodorantu, który kupiłem gdzieś w okolicach 2009.

Zapamiętałem go jako srogiego mocarza.

Pamiętam też, że robiłem furorę tym zapachem na szkolnych dyskotekach - istny magnes na cipki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Perfumę zakupiłem dzisiaj na promocji w znanej drogerii w cenie 40 zł za 100ml (nie mogłem przejść obojętnie obok takiej okazji, mając na uwadze fakt, iż pachnidło kilkukrotnie było chwalone w różnych wpisach na tagu).

Otwarcie przypomina mi zapach palonej izolacji elektrycznej. Kiedy piszę ten wpis, czyli ponad godzinę od aplikacji zapach jest już mało wyczuwalny. Nie wiem czy to z uwagi na kiepskie parametry czy po prostu z powodu unicestwienia mojego zmysłu węchu w początkowej fazie. Raczej to drugie.

A tak serio, zapach po jakimś czasie zaczyna trochę przypominać doznania z przed ponad 10 lat, które są dalej w moich wspomnieniach. Mimo wszystko nie wydaje mi się, że to ten same nuty. Pamięć jak wiemy bywa zawodna...

Jestem ciekawy opinii ekspertów, ktoś coś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#perfumy
krajzega - Axe Dark Temptation EdP. Ktoś śledzi ten zapach? Zmieniło się tylko szkło ...

źródło: comment_1603221782IPoVsFQYGbEqe4iCSIJh2j.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
Jestem ciekawy opinii ekspertów, ktoś coś?

@krajzega: Niestety zapachy dostaja reformulacjami z lewej i prawej z roku na rok

Nie wazne czy axe za 40zl czy cos za 4000zl... Pozostaje polowanie na vintage flaszki
  • Odpowiedz
@krajzega: To co axe #!$%@?ł 4 lata temu z tymi pump spray to było nie do opisania. Amber and Tobacco pachniało jak za kilka stówek a kosztowało 19,99 w tesco. Oud and Vanilla nawet nie śmierdziało tanizną, a musk to było mocne piżmo. Poziom Montale. Wycofali po dwóch batchach i roku sprzedaży :'(
  • Odpowiedz
@krajzega: również ostatnio kupiłem bo dostałem cynk że jest za 4 dyszki, sam zapach znałem z dezodorantu dawno temu no i z żelu pod prysznic, akurat jednego z najczęściej przeze mnie używanych. Zresztą na wykopie pisali że legancka perfuma i że dupery będą z ciebie zdzierać ciuchy na ulicy xD
nie czuję palonych kabli, czuję raczej słodycz, ale taką niezbyt czekoladową, prędzej czekoladkową. Znacznie bardziej wyczuwam takie nuty jak wanilia, bita
  • Odpowiedz
@Tony94 nie sądziłem, że teraz zapach za 15 ziko takie poruszenie wywoła, a kupowałem go z 2 lata temu, bo się dokopałem do informacji, że to jakiś klon TF xD
  • Odpowiedz