Wpis z mikrobloga

@tooph ja mam tak samo tylko jeszcze na drugim monitorze oglądam jakieś anime i trzecią ręką poddaje sobie do ust mega kubek coca coli.
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto: tak, wydaje mi się że cieżko takie coś zrobić od zera w 15 min bez tutoriala jeśli trzebaby było zrobić np. konfigurator części do motocykla z głowy. Sam Canvas w unity jest popieprzony i minimum 2h trzeba posiedzieć żeby to ładnie popasować żeby się nie rozjeżdżało, alignowało poprawnie i żeby buttony działały jak trzeba. Potem wymyślanie kodu też +/- godzina
  • Odpowiedz
@ewolucja_myszowatych: Osoby, które robią tutoriale mają wcześniej wszystko przygotowane i prawdopodobnie przynajmniej jeden raz już to napisały wcześniej. Nawet pan profesur jak wygłasza wykład to ma wszystko opracowane i przygotowaną prezentację (oczywiście jeśli umie obsługiwać projektor).
  • Odpowiedz
@ewolucja_myszowatych: Z mojej perspektywy samo wymyślenie sensownego interfejsu nie zależnego od platformy (gdy mogę rzucić okiem na coś podobnego i gdy kwestia jest dosyć prosta), używalnego przez inne zespoły, to jest minimum 2h + z pewnością w okolicach 90% wyjdą jakieś przypadki krańcowe, które wymuszą drone zmiany w interfejsie.

Dla kontekstu, firma pracuję głównie w CPP, ale gry wydaję na GP + iOS, więc przygotowanie SDKów (android + iOS) do
  • Odpowiedz
@ewolucja_myszowatych: Pewnie podobnie, chociaż niezbyt sobie radzę z dobrym zaplanowaniem backendu pod takie rzeczy i pewnie by trzeba coś poprawiać. Chociaż osoba na filmie już to miała zaplanowane pewnie + bardzo źle to wykonała imo. Chociażby trzymanie w każdym itemie referencji do managera nie jest dobrym pomysłem. O ile robisz sklep gdzie masz faktycznie tylko 4 przedmioty i one się nigdy nie zmieniają to jeszcze ujdzie, ale w przypadku większej
  • Odpowiedz