Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Od jakiegoś już czasu, noszę się z przeprowadzką. Wedle zasady najpierw praca, póżniej przeprowadzka, udało się dogadać z dwoma firmami. Jedna z Wrocławia, druga z Gdańska. Jestem dość kapryśny jeśli chodzi o pogodę. Nie lubię ani upałów, ani chłodu. Najlepiej by mi się żyło jakby cały rok było 20stopni, może kiedyś to zrealizuje, może z tego wyrosne. Na razie opcje są dwie Wrocław lub Gdańsk. Byłem kilka razy w obu miastach i pogodowo nigdy te wyjazdy nie dały mi w kość, ale być gdzieś na dzień czy weekend a mieszkać na stałe to dwie różne rzeczy. Wydaje mi się, że Wrocław bardziej by mi pasował przez zimniejsze pół roku, a Gdańsk przez cieplejsze. xD
Jest tu ktoś kto mieszkał w obu miastach i porównał pogodę/klimat obu miejscówek? Albo jeśli ktoś mieszka/mieszkał w lubelskim i w jednym z tych miast.

#wroclaw #gdansk #trojmiasto #przeprowadzka

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f8886e6605297c54a62c884
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 24
Mieszkam We Wro, Ostatnie trzy lata bywałem w Gdańsku z 4-5 razy do roku i tak:
- We Wrocławiu latem są wysokie temperatury - ponad 30 stopni, w Gdańsku raczej 22-27.
- trafiłem ładniejszą zimę jak we Wrocławiu - był śnieg, Molo pieknie wyglądało i można było śmiało chodzić po plaży - mróz nie taki straszny. We Wrocławiu zimą raczej non stop bloto/kałuże.
- gdy jedziesz nad morze, na Pomorzu zupełnie inaczej
@AnonimoweMirkoWyznania: Kto co lubi. Nie odnoszę się tu do pracy.
Komunikacja miejska na podobnym poziomie. Nie mówię o wykolejeniach, tylko o ogólnym "komforcie" użytkowania.
Podstawowa różnica to skrajnie inny klimat. We Wrocławiu lato dużo cieplejsze. Powietrze czasami jest aż ciężkie. Jest to miasto dla ciepłolubnych. Ostatnia zima była na przełomie 2009/2010. A tak to raz - dwa razy w roku zdarzą się jakieś opady śniegu. Niektórzy nie zmieniają nawet opon na