Aktywne Wpisy
Orbiter01 +5
#praca Jaka jest najgorsza praca, w jakiej pracowaliście? W moim przypadku była to praca na produkcji na linii produkcyjnej.
thorgoth +348
Prezydent Czech Petr Pavel przypadkiem sfotografowany na dworcu w Przemyślu.
Wraca z Ukrainy, gdzie uzgodnił kolejne dostawy broni.
Jak przystało na byłego żołnierza sam nosi swoje własne bagaże, nie potrzebuje też luksusowego odrzutowca.
Warto dodać że wczoraj, przed wyjazdem zdążył jeszcze podpisać nowelizacje ustawy o związkach partnerskich, która umożliwia Czechom i Czeszkom adoptowanie dziecka swojego partnera.
Niby dwa sąsiednie słowiańskie narody a różnica monstrualna.
Zazdroszcze Czechom prezydenta
#polityka #wojna #ukraina
Wraca z Ukrainy, gdzie uzgodnił kolejne dostawy broni.
Jak przystało na byłego żołnierza sam nosi swoje własne bagaże, nie potrzebuje też luksusowego odrzutowca.
Warto dodać że wczoraj, przed wyjazdem zdążył jeszcze podpisać nowelizacje ustawy o związkach partnerskich, która umożliwia Czechom i Czeszkom adoptowanie dziecka swojego partnera.
Niby dwa sąsiednie słowiańskie narody a różnica monstrualna.
Zazdroszcze Czechom prezydenta
#polityka #wojna #ukraina
Zróbcie studia nawet gówno studia w zawodzie w którym checie pracować. Byle by mieć papier. No chyba że stać was na studia za granicą
Mocno myślałem o Australii, jednak żeby zostać rezydentem bez studiów to jest to cholernie ciężkie. Praktycznie przez to że nie mam papierka (za to mam 8 lat doświadczenia), nigdzie nie mam szans wyemigrować od razu na stałej wizie, po prostu nie starcza tzw. punktów wizowych.
Pozostaje zostać w polszy jako, że zarabiam tu nie najgorzej nigdzie w Europie nie będę mógł żyć na takim poziomie.
@phoropter: No akurat mam spinkę :-) chciałem wyemigrować przed 30tką (zostały mi 3 lata).
Są zawody na które nie musisz mieć wykształcenia, typu kucharz itd. wtedy liczy się tylko exp. chyba
W IT Pewnie bym se na miejscu poradził
@phoropter: nadal aktualne, ale to wiza praktycznie taka sama, jak wiza 462, tylko na 18 miesięcy, nie 12.
W Polsce kierunek zmian coraz gorszy