Wpis z mikrobloga

@Jestem_Tutaj: Dlatego warto:
- gotować obiad chociaż na dwa dni,
- ustalić sobie plan sprzątania chaty, np. codziennie x-minut na ogarnięcie jednego pomieszczenia i regularne sprzątnie, żeby nie narobić syfu, który będzie się sprzątało pół dnia (albo i więcej),
- robienie dokładnej listy zakupów i planowanie posiłków + chodzenie do sklepu np. dwa razy w tygodniu (z lista, żeby mniej biegać po sklepie, tracąc czas na myślenie, co kupić i
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: Robię po 8 godzin, 2 godziny dziennie "tracę" na dojazdy (ale jeżdżę autobusem, więc w tym czasie się uczę), lubię gotować, plus ogarnianie mieszkania to następne 2 godziny (można np. sprzątać jak coś się gotuje i nie trzeba stać przy garach), do tego 7-8 godzin snu i zostaje 4-5 godzin wolnego czasu. No ale jak ktoś ma zero umiejętności w organizowaniu sobie czasu, to zawsze będzie płacz i zgrzytanie
  • Odpowiedz
@kinesin1000: I tak trza żyć ( ͡° ͜ʖ ͡°). Mnie etat coraz bardziej uwiera i szukam jakieś alternatywy stąd moja ciekawość.

@Jestem_Tutaj: Ciekawa historia zasłyszana na jednym z korpo-szkoleń:

Była sobie firma, która postanowiła przenieść część produkcji do Maroko. Podwykonawcy postawili hale i maszyny, zatrudniono pracowników (lokalsi). Po tygodniu pracy i wypłaceniu tygodniówki, następnego dnia w
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: Każdy żyje jak chce. Jego wybór. Jeśli ktoś chce w przyszłości lepiej zarabiać, dopycha dzień studiami. Jeśli ktoś jest upośledzony, to ma 30 min na przeyebanie. I nie robi nic, żeby to się zmieniło. Nie szuka bliżej pracy, nie szuka bliżej mieszkania, nie emigruje, nie zajmie się czymś innym. Jedyne czynniki, które człowieka ograniczają, to to, że musi jeść i gdzieś mieszkać. A ludzie robią mnóstwo niepotrzebnych z mojej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jestem_Tutaj: Ten obrazek w ogóle nie bierze pod uwagę weekendu gdzie nie ma pracy a można coś porobić w domu czy wypocząć i masz na to 48h.
Plus spanie i pracę w domu to jak średnio wykonujesz przez 5 dni 10h dziennie to jest max gdyż ile zajmuje obiad i codziennie sprzątanie?
Praca 8h z dojazdem to powinno być około 9h średnio. Jak masz dalej to czas zmienić pracę lub
  • Odpowiedz
Była sobie firma, która postanowiła przenieść część produkcji do Maroko. Podwykonawcy postawili hale i maszyny, zatrudniono pracowników (lokalsi). Po tygodniu pracy i wypłaceniu tygodniówki, następnego dnia w pracy nie pojawił się nikt z nowozatrudnionych.

@BorowikSzatanski: tak wlasnie bylo ( ͡º ͜ʖ͡º) oczywiscie pojechali i zaczeli stawiac hale i maszyny bez zadnego rozeznania lokalnego rynku. no i oczywiscie stawiali im wszystko sami europejczycy i nie skapneli
  • Odpowiedz