Wpis z mikrobloga

Kurdwa, jak w tej Fifie się bronić??
Bo nie grałem w 20, a w 19 jakoś się ogarniało, a tu to całkiem #!$%@?, wyniki po 6-5 bramka za bramką, ale nie wiem jak się bronić "dobrze"
#fut
  • 12
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pjoooter: wczoraj zacząłem i mam ten sam problem. Większość podań jest blokowana a sam mam olbrzymie problemy z odebraniem, zupełnie inaczej to działa. W 19 jak pamiętam wystarczyło przytrzymać któryś przycisk żeby gościu sam zaczął naciskać i potem odebrał. W 20 mogłeś co najwyżej utrzymać pozycję przy przeciwniku
  • Odpowiedz
  • 0
@Patri295 lepsze wracanie spd niż ruszanie obrońców od razu. Ja wrzucam czasami jednego na drop between defenders żeby byl cofnięty dodatkowo.
  • Odpowiedz
@M82A1: No umiejętna zmiana zawodników prawym analogiem to chyba klucz do obrony, tak mi się wydaje. Nie wiem czy uda mi się to wytłumaczyć, ale ja bronię tak, że zmieniam prawym analogiem na mojego zawodnika w pobliżu tego, do którego sam bym podał, gdybym miał piłkę. Jak się wpadnie w rytm to jest gitarka
  • Odpowiedz
  • 0
@Patri295 ja czasami jak bronie i widzę że leci mi np na Daviesa LO i koleś podaje do środka to biegam tym Daviesem do skutku. Ale ogólnie to chyba specjalnie tak zrobili bo mam wrażenie że obrona i spd mało ogarnięci są nawet jak przeciwnik jest koło was. Złota zasada się sprawdza niestety strzela ci jedna strzel dwie
  • Odpowiedz
@M82A1: wróciłem do fify po prawie 3 latach i zdecydowanie się nie zgodzę. SPD mozna się bronic w srodkowej strefie boiska ewentualnie kawałek przed polem karnym. O ile kiedys obrona SPD była najlepszą opcją tak teraz trzeba zdecydowanie częsciej przełączac na obronców (z kilku powodów) i jokey do skutku z dużą ostrożnością i dawkowaniem sprintu
  • Odpowiedz
@M82A1: nie mówie, że trzeba wybiegać na pałę do przodu ale tak jak kolega wyżej pisał jeżeli trafisz na kogoś ogarniętego to po prostu przebiegnie obok Twoich obrońców kontrolowanych przez AI jak koło wozu z węglem, ewentualnie wjedzie sobie do bramki bo będą się cofać. Dodatkowo moim zdaniem obrona działa bardziej strefowo niż w np w 18 czy 17 (tam grałem najwięcej) i wchodzenie SPD czy SP w strefe SO
  • Odpowiedz
  • 0
@animeshouldbeillegal ja nigdzie nie napisałem że nie przelaczasz na obrońców jak już jest blisko napastnik. Ale zgadzam się z Tobą. Przewiduje także patch, bo gracze nie przyzwyczajeni do obrony manualnej będą kręcić nosem
  • Odpowiedz
Nie no, w 20 nie grałem to nie wiem jak tam działała obrona, ale tutaj w division mecz przeważnie 5-5 albo wyżej i przegrana wygrana 1 golem.

Trzeba będzie poćwiczyć faktycznie, bo zaległości w obronie są ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz