Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kam1ll: ja mam taką na taśmie do raspberry z aliexpress ale jest dość słaba. Tzn mi do drukarki 3d wystarczy ale do home security raczej słabo. Chyba większość na usb kamerek internetowych podejdzie. A pare miesięcy temu wyszła to raspberry dedykowana HD kamerka na taśmie. Ludzie niezle zdjęcia tym robią więc powinno być fajne do security
  • Odpowiedz
@henk: a jaka by mogła nagrywać np. w 60 fps albo 30 fps i miec dobra jakosc? są jakieś nie stricte z jakiejs firmy tylko po prostu pcb+kamera pod usb? jak to potem kontrolowac?
  • Odpowiedz
@kam1ll: a jak już uporczywie chcesz podłączyć tę kamerę kablem USB, to musisz mieć aktywny (oddzielnie zasilany czyli) przedłużacz USB. ale to zabieranie się do problemu od d--y strony. chcesz mieć kamerkę do ochrony, to kup kamerkę do ochrony, a nie jakieś kombnowanie z drutowaniem.
  • Odpowiedz
@henk: dobra po prostu chce miec pare kamerek i czujnik ruchu i sobie zrobic takie cos, ze jak ktos podchodzi w okreslone miejsce to czujnik załącza światło (o ile to mi sie bedzie chcialo robic) i wszystkie kamerki gdzies tam porozwieszane po podworku zrobią zdjęcia i wyślą mi na telegramie
  • Odpowiedz