Wpis z mikrobloga

W lodówce mam 3/4 kostki masła, pół główki czosnku, jedną papryczkę chilli i trochę oregano. Nie mam pomysłu jak to wykorzystać, a nie chcę, żeby się zmarnowało. Jakieś propozycje? Coś prostego proszę.
#gotujzwykopem
  • 10
  • Odpowiedz
@groman43: zrób Sobie "compound butter". Wyjmij masło z lodówki, poczekaj aż będzie zupełnie miękkie, posiekaj przyprawy, możesz je dodatkowo rozgnieść końcem noża. Wymieszaj razem z masłem, wyłóż masło na kawałek folii przezroczystej, zawiń ścisło w rulonik i wrzuć do lodówki. A później, jeżeli chcesz dłużej przechować to do zamrażarki.

Takie masełko jest świetne żeby je później położyć na steka czy inny kawałek mięcha do którego nie chce Ci się robić sosu.
  • Odpowiedz