Aktywne Wpisy

Nanari +62

Marek_Tempe +109
Nowy wspaniały świat to jedna z najsłynniejszych antyutopii w literaturze XX wieku. Przedstawiona w powieści Huxleya wizja przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości, jest wizją przerażającą. W roku 2541 (czyli w 632 roku nowej „ery Forda”) obywatele Republiki świata powstają w rezultacie sztucznego zapłodnienia i klonowania. Od niemowlęcia poddawani są wszechstronnemu psychologicznemu i biologicznemu warunkowaniu - po to, by w wieku dojrzałym stać się cząstkami kastowej
źródło: nowywspanialyswiat
Pobierz

#przemyslenia #adopcja #gownowpis
no jest, a w którym konkretnie miejscu jest tak źle w kontekście mojego wpisu?
Nie sądzę, żeby był jakoś strasznie rasistowski, może na jakichś wioskach, do których światło nie dochodzi, myślę, że w wielkich miastach dzisiaj nie ma rasizmu, myślę, że jeżeli jest przegięcie to w drugą stronę ( ͡° ͜ʖ ͡°) na dowód wywiad z jednym z polskich bokserów, który jest czarnoskóry
https://www.youtube.com/watch?v=qBqLh18AdIE
Nie wiem, ja widzę same plusy takiego rozwiązania, np. takiemu czarnoskóremu chłopakowi nie groziłoby w
Komentarz usunięty przez moderatora
a dlaczego miałoby mieć? zakładam adopcję jak najwcześniej po urodzeniu, a nie np. niepiśmiennego ośmiolatka, którzy rzeczywiście mógłby mieć w takiej sytuacji przesrane
kiedy to było? w dużym mieście, małym czy na wsi?
szkoda chłopaka, wiesz nigdzie nie powiedziałem, że na 100% będzie królem życia ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko sobie teoretyzuję w gównowpisie na mirko
jeżeli już tak wchodzimy w szczegóły to myślę, że atutem takiego wychowanego w Polsce chłopaka byłoby polskie obywatelstwo (przy przepisie o obowiązkowym młodzieżowcu to już wogóle), do tego znałby polski język, generalnie widze same plusy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
zakładasz z góry, że każdy tam rodzi się jako kompletny kretyn? masz na to jakieś dowody?
nie, serio pytam, albo ja jestem głupi i nie wiem jakieś elementarnej rzeczy albo to ty jesteś idiotą
pokaż mi dlaczego adoptowane dziecko z Afryki ma być według ciebie głupie i nie być w stanie skończyć podstawówki?
@vvvariacik: Nie jest ciężka. Jest czasochłonna, ale nie widziałem w niej nic trudnego. No chyba, że ktoś ma problem napisać podanie, zebrać kilka dokumentów czy przejść szkolenie i testy.... No ale w wtedy powinien zadać sobie pytanie czy chce mieć dzieci, bo według mnie dobre wychowanie jest o wiele trudniejsze od samego procesu adopcji.