Pora zakazać makijażu. Te prpdukty nie dość, że są toksyczne chenicznie to rujnują rynek matrymonialny. Ropucha się pomaluje, zrobi zdjęcie z filtrem i na #tinder ma setki par.
Makijaż jest szkodliwy społecznie bo jest formą oszustwa i to oszustwa trwającego latami, wpływającego na psychikę.
To tak jakby faceci mogli sobie w domu drukować pieniądze.
@RoastieRoast: to nie jest tak, że makijaż jest zły. Złe jest to, że my mężczyźni nie możemy go używać ( ͡°͜ʖ͡°) tzn teoretycznie możemy ale nie ma to takiego sensu jak w przypadku kobiet.
@RoastieRoast: Widać nawet na zdjęciach jakie mają szpachle na sobie. Jak laska wygląda jak z instagrama to znaczy, że dorysowala sobie twarz kosmetykami. Można rozróżnić te oszustki od ładnych dziewczyn.
@Thomas_Szasz: @KrzywdaBolesna: Co z tego, że "widać"? Laski i tak się wydają wtedy atrakcyjniejsze. Gdyby to nie działało to nie szłyby na to miliony rocznie.
Makijaż to ogromny biznes oszustwa. W dodatlu obciążający zdrowię i ekosystem toksynami.
@RoastieRoast: A czyli Tobie chodzi o dobro i zdrowie lasek które się malują? :D bo ja to odebrałam, że czujesz się oszukany i dlatego Cie to irytuje. Sama maluję tylko rzęsy i uwierz niesamowicie mnie wkurza co laski ze sobą robią no ale to jest ich cera i ich problem później.
@Grazynka87: Bo nie lubię oszustwa i tego, że nagle dziwnym jest to jak nie ma się rozświetlacza, bazy pod podkład, pudrów brazerow itd. Może im zazdroszcze, ze maja na tyle cierpliwości zeby spędzać tyle czasu przed lustrem i mają hajs na wszystkie te badziewia xD
@KrzywdaBolesna z doświadczenia wiem że byłaś zakochana w chadzie który cię zostawił dla bardziej dbającej o siebie koleżanki. Ew. Druga wersja. Zostawił jakąś twoja koleżankę i ona zaczęła się zaniedbywać i namówiła ciebie bo to takie naturalne się nie malować XD golenie pach tez nie jest naturalne a jednak obowiązkowe.
@KrzywdaBolesna: O proszę, jest i specjalny płatek śniegu ( ͡°͜ʖ͡° )つ──☆*:・゚ Nie wiem czy zauważyłaś, ale każdy ma #!$%@? jajca na to, czy masz rozświetlacz i inne kosmetyki na twarzy. To tylko twoje kompleksy.
@RoastieRoast: pora zakazać wykopu, wejdzie kuc, coś tam popisze i myśli że jest mądry bo dostanie plusa- zwykłe oszustwo wpływające negatywnie na jego psychikę.
@Grazynka87: jest mi całkiem dobrze. Zaznaczyłam tylko, że na każdym kroku jest to reklamowane i jakby poniekąd narzucane. Panowie z tego co wiem też nie przepadają za toną makijażu u kobiet. Nie wiem czemu zostalam odebrana jako osoba, która ma kompleksy. Diss leciał przede wszystkim ze strony różowych pasków. Ciekawe.
@KrzywdaBolesna: nie nazwałabym tego dissem - po prostu się z Tobą nie zgadzam i to piszę. Nie wiem za czym przepadają panowie, bo nie maluję się dla nich. (✌゚∀゚)☞
@RoastieRoast: w Azji a dokładniej w chinach za takie coś faceci normalnie dostają rozwód z winy żony ( ͡°͜ʖ͡°) kwestia czasu aż na całym świecie będzie to traktowane jak oszustwo, choć sam osobiście nie mam nic przeciwko malowaniu się kobiet o ile nie mają tony tapety na twarzy
Makijaż jest szkodliwy społecznie bo jest formą oszustwa i to oszustwa trwającego latami, wpływającego na psychikę.
To tak jakby faceci mogli sobie w domu drukować pieniądze.
tzn teoretycznie możemy ale nie ma to takiego sensu jak w przypadku kobiet.
Makijaż to ogromny biznes oszustwa. W dodatlu obciążający zdrowię i ekosystem toksynami.
Nie ma dosłownie ani jednej zalety.
@RoastieRoast: To że możesz krytycznie i celnie ocenić po grubości tapety jak źle wygląda bez niej.
Mówienie, że makeup nie działa jest po prostu błędne.
Sama maluję tylko rzęsy i uwierz niesamowicie mnie wkurza co laski ze sobą robią no ale to jest ich cera i ich problem później.
Komentarz usunięty przez autora
@KrzywdaBolesna: true, ale jednak się trzeba tego nauczyć i początkująćy czasem mogą się naciąć
Nie wiem czemu zostalam odebrana jako osoba, która ma kompleksy. Diss leciał przede wszystkim ze strony różowych pasków. Ciekawe.