Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad nowym samochodem (rodzina 2 + 2, dzieci w fotelikach) myślicie, że np nowy focus będzie wystarczający, czy jednak trzeba celować w coś większego? Focus wyposażony pod korek to katalogowo około 150k, a już taki przykładowy passat jakieś 220k. Zastanawiam się czy te 70k różnicy jest tego warte.
#motoryzacja #samochody
  • 10
@mccloud s max to już trochę autobus. Jeździłem nim i pod kątem użytkowym jest jak najbardziej ok, ale chyba wolę coś bardziej zwinnego. No i cena też ponad 200k w lepszej wersji (Trochę się rozbestwiłem)
@oblesnygrubas ale dla 2+2 jest w sam raz. 2+3 też da radę. Fakt mam dodatkowe siedzenia i czasami daje się to odczuć.

Ale tu jeszcze kwestia czy często jeździsz na dłuższe wyjazdy i potrzebujesz zapakować się na maksa.
@oblesnygrubas: w sumie jest ok,ale z przodu ma strasznie rozbudowana konsole srodkowa,przez co masz wrazenie, ze jest ciasno.

Popatrz jeszcze na Kie Ceed,bo jednak sa bardzo dobrze wyposazone (nawet wersja M), plus swietne silniki.

Ale ja dla rodziny 2+2 celowalabym w klase D
@mccloud często nie, teraz też już nie muszę wozić wózków. Teraz mam Focusa mk3, tam jest niecałe 500 litrów bagażnika. W nowym jest 600 i troche więcej miejsca w środku bo samochód jest dłuższy.
Próbowałem się ustawić na jazdę próbną, ale obdzwonilem już 3 czy 4 salony i nigdzie nie mieli wersji z 2litrowym dieslem i automatem