Recap and insights from Tesla’s Battery Day presentation by Rob Maurer of Tesla Daily.
➤ Tesla unveils new in-house battery cell with larger form factor, tabless design, better performance, and lower cost ➤ Elon Musk and Drew Baglino discuss Tesla’s long term goals and terafactory production goals ➤ Analysis of Battery Day, TSLA’s market reaction, long-term impact, and more
@anonimowy_programista: Prawdę mówiąc nie do końca rozumiem negatywne "mainstreamowe" nastroje prezentowane na portalach giełdowych czy motoryzacyjnych. Oglądałem wydarzenie i potencjał wynikający z ich podejścia czy wdrożenia rozwiązań przerasta zastosowanie w samochodach. Wydaje mi się, że mamy tu pułapkę krótkiego terminu, gdzie ludzie liczyli na zmiany w ciągu miesiąca i wzrosty o 10000% w miesiąc, ale nie tędy droga przecież...
@abraca: Zaprezentowano dobre wyniki za ostatni rok i podsumowano prace na przyszłość. Powinno oddzielić się battery day od prezentacji kondycji i krótkoterminowych planów spółki.
Poza tym w tym roku jest kryzys finansowy i pandemia. Wydaje mi się, że akcjonariat jest rozpieszczony ostatnimi wzrostami. Dla mnie jako akcjonariusza było naprawdę dobrze i zdaję sobie sprawę, że planowane skalowanie o rzędy wielkości to długotrwały proces - nie kwestia miesiąca.
@Sidusoida Były wzrosty a naiwni liczyli na "lot w kosmos" czyli niekończący się wzrost cen akcji. Spadek xeny akcji i zrealizowanie w przyszłości obietnic pozwoli zarobić cierpliwym.
Recap and insights from Tesla’s Battery Day presentation by Rob Maurer of Tesla Daily.
➤ Tesla unveils new in-house battery cell with larger form factor, tabless design, better performance, and lower cost
➤ Elon Musk and Drew Baglino discuss Tesla’s long term goals and terafactory production goals
➤ Analysis of Battery Day, TSLA’s market reaction, long-term impact, and more
#tesla #gielda #elonmusk #samochody #technologia
@Sidusoida: W tym roku inwestorzy spodziewali się czegoś więcej niż "potencjału" i "perspektyw".
Poza tym w tym roku jest kryzys finansowy i pandemia. Wydaje mi się, że akcjonariat jest rozpieszczony ostatnimi wzrostami. Dla mnie jako akcjonariusza było naprawdę dobrze i zdaję sobie sprawę, że planowane skalowanie o rzędy wielkości to długotrwały proces - nie kwestia miesiąca.
Były wzrosty a naiwni liczyli na "lot w kosmos" czyli niekończący się wzrost cen akcji. Spadek xeny akcji i zrealizowanie w przyszłości obietnic pozwoli zarobić cierpliwym.