Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zborro: żwir/piasek sparzyć, szyby i inne dekoracje umyć, rośliny się płuka w jakimś roztworze, ale nie pamiętam czy sól czy cytryna. Jak już zrobisz to wszystko, to i tak te #!$%@? prawdopodobnie będą się pojawiać ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak ktoś pisał - ślimaki Helena też dają radę.
Jak ktoś pisał - ślimaki Helena też dają radę.

@scorcc: u mnie Heleny padły (może bojowniki je upolowały) a te małe gnoje nadal się mnożą na potęgę :-/
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Zborro: najpierw przez kilka albo kilkanaście dni wrzucaj kawałki ogórka czy innej cukinii, ślimaki to oblepią, tak wyciągnij jak najwięcej, popraw no planaria, a na resztę kilka helenek - wielu osobom sprzedałem po kilka i każdy mi później pisał że zrobiły swoją robotę
@Zborro miałem plagę zatoczków, w akwarium gdzie były już krewetki. wpuściłem świderki żeby kontrolować populację poprzez dodanie kolejnego rywala o pokarm oraz helenki, żeby kontrolowały obie populacje ślimaków. Zatoczki i krewetki się mnożą dalej na potęgę, a helenki widzę tylko na świderkach... może helenki będą skuteczne jeśli nie masz w akwarium innych większych ślimaków na których skupia się helenki