Wpis z mikrobloga

Szukam używanego samochodu do 25 tysięcy. Przeznaczenie to głównie przejazdy drogami ekspresowymi/autostradami 100-400 km.
Najbardziej zależy mi na tym, aby samochód był dobrze wyciszony, generował jak najmniejsze koszty, nie psuł się za często xd.

Skrzynia manualna, tempomat, byłoby fajnie jakby klimatyzacja była automatyczna. Raczej myślę o sedanie/liftbacku, ale innych opcji nie odrzucam.
#motoryzacja
#samochody
  • 13
@krabat: Ciepło wspominam leasingowane Octavie, którymi jeździłem u poprzedniego pracodawcy. Moment, moc, wyciszenie w egzemplarzach z 1.6 TDI były dla mnie zupełnie wystarczające.
@krabat: ja bym patrzył za skodą superb, skoro octavia ci się podobała to większy i lepiej wyciszony superb tym bardziej ci podpasuje
tyle że będzie to starsze auto niż te octavie więc musiałbyś się przejechać i zobaczyć czy to jest to czego szukasz
@krabat: Jak będziesz walić tyle km, to jakiś sedan, może nawet jaki większy. Silnik to raczej diesel albo benzyna z gazem. Aut do wyboru dużo, ciężko powiedzieć na ile uda Ci się trafić super bezawaryjny pojazd, 2.0 HDI mają niby dobre opinie, ale starałbym się każdy silnik i model ocenić indywidualnie. Potem i tak to wszystko musisz zweryfikować jazdą testową. Całkiem widzi mi się opcja Skody Superb, ale trzeba sprawdzić jak