Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym "zakładaniem kagańca"? xD Rząd zakłada Ci kaganiec na milion sposobów w momencie urodzenia i dyma aż do końca życia, a "kagańcem" nazywa się maseczkę na twarzy? Ja bym proponował żeby Ci bojownicy o "wolność" zainteresowali się tym, że tej wolności nie mają nawet bez maseczki (a to czy zasłonią twarz czy nie tak naprawdę gówno kogo obchodzi)

#koronawirus
  • 7
  • Odpowiedz
@trappedkite Jest taki cytat "Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.". Walka z maseczkami jest prosta, więc można łatwo i bezpiecznie się buntować.
  • Odpowiedz
@wrzesien: My jestesmy raczej na etapie tranzycji pomiedzy hard times -> weak men .

NA razie sojboje sie tworza i zaczynaja panoszyc jako neomarksisci z ruchow LGBTQWERTY, BLM, czy innych lewackich syfow. W koncu opanuja iczelnie i zaczna wysylac w swiat setki tysiecy takich jelopow. Wtedy dopiero zaczna sie ciezkie czasy.
  • Odpowiedz
@arysto2011: Myślę, iż ta tranzycja jest niezależnie od politycznych podziałów. Ponieważ sam jestem raczej bliżej prawej strony, to zawsze bardziej mnie martwiła ta przemiana u nas.
  • Odpowiedz