Wpis z mikrobloga

Siema, pytanie do rowerowych kurierów zarówno pracujących na glovo jak i wolt ( najlepiej w Gdańsku). Która platforma jest według was bardziej opłacalna/przyjemniejsza do pracy? Od jakiegoś czasu nie ma na glovo gwarantowanych stawek, czy na wolcie również zniknęły? Jeśli tak to chciałbym się spytać ile średnio wychodzi wam godzinówka oraz w jakich godzinach opłaca się jeździć ( jeżdzę na glovo wieczorami i jest spoko około 20/h, ale w w tygodniu we wcześniejszych godzinach czesto nawet do 20zł trudno dobić). Chciałem się też spytać jak wyglądają zamówienia, z tego co wiem to na wolcie nie ma #!$%@? się z gotówka i zamówień innych niż jedzenie, czy przez to jest mniej zamówień?
#wolt
#wolt #glovo
  • 6
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Majeranekxd: na Wolt jest gwarant 18, trzeba się zapisać na grafik, godziny są różne, coś tam sobie wybierzesz.
Gotówki nie ma i na tą chwilę wozimy w Gdańsku tylko żarcie.
  • Odpowiedz
@estenten: okej, są jakieś wymogi ile godzin w miesiącu trzeba przejechać? I jak wygląda z rozliczeniem. Słyszałem, że nie trzeba partnera do rozliczeń i potrzebne rzeczy takie jak torba czy kurtka są za darmo bez kaucji
  • Odpowiedz
  • 1
@Majeranekxd: teoretycznie 10, ale umowę z automatu rozwiązują jak nie jesteś aktywny 2 miesiące. Umowa zlecenie jest bezpośrednio z Woltem, ale jeśli chcesz pracować przez partnera to jest też taka możliwość. Tak, sprzęt jest za free.
  • Odpowiedz
@estenten: to rozliczając się przez nich zabierają prowizje jak partnerzy? I czy masz może jakiś link referencyjny do rekrutacji, pamiętam że na glovo było coś takiego co dawało bonus zapraszającej i zaproszonymi.
  • Odpowiedz
  • 1
@Majeranekxd: nie, nie. Normalnie masz kwotę w aplikacji i to Twoje brutto, netto dostajesz na konto bez "prowizji", bo to oni Cię zatrudniają, umowę masz z Wolt Polska (btw jak partnerzy pobierają jakąś prowizje to polecam zmienić partnera).
Refów na Wolcie nie ma, wolą inwestować w reklamy na FB xD
  • Odpowiedz