Aktywne Wpisy
WielkiNos +51
I tacy ludzie będą nas kiedyś leczyć. Porażający poziom wrażliwości, empatii i przede wszystkim logiki. Porównanie jedzenia do srania w wykonaniu studentki medycyny.
#p0lka #dzieci #karmieniepiersia #macierzynstwo #tatacontent #logikarozowychpaskow
#p0lka #dzieci #karmieniepiersia #macierzynstwo #tatacontent #logikarozowychpaskow
Kupiłem w bemuke i było tragiczne. W oggi deli świetne, niestety sklep w takiej lokalizacji musiał upaść. Pomocy mireczki bo tęsknię za carbonarą.
Może @kyloe wie?
Chcę z dobrą warstwą przyprawową i więcej mięsa, a nie sam tłuszcz.
#wroclaw
Komentarz usunięty przez autora
@ludex tam kupował
Komentarz usunięty przez moderatora
@20200420: @985d4fqa8vds4dd488: wlasnie roznica jest ogromna. Carbonare wymasterowalem tak, ze wlosi mnie chwalili, ale trzeba miec dobry produkt inaczej to nie to
Może spróbuj poszukać na hali targowej?
@uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu: W marcu już ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@dzikizwierzu: Dobry pomysł, dziękuję
Przepis
Będziemy potrzebować
-słonina z mięsem ze skórą
Zalwea
-sól kamienna nie jodowana 70 gram na litr wody
-peklo sól 50 g na litr wody
-czosnek według uznania razem z łupiną
Następnie zagotowujemy szklankę wody i dodajemy:
-kilka liści laurowych
-ziele angielskie kilka kulek
-pieprz kolorowy kilkanaście kulek
Gotujemy wywar przez 5 min,studzimy i całość wlewamy do solanki i mieszamy
Wykonanie
Robimy zalewę 70 gram soli kamiennej nie jodowanej i
To tradycyjny produkt z Lacjum, jest jednak stałym składnikiem dań w kuchni całych Włoch. Precyzyjnie rzecz ujmując, guanciale to część wieprzowego policzka. Mięso
@mroz3: @Kapitalis: Zdecydowanie na Jedności w Rino powinna być.