Wpis z mikrobloga

Kurła, jakiś czas przymierzam się do sprzedaży swoich #zegarki

Jakoś przyzwyczaiłem się do myśli, że wolałbym ich równowartość na koncie niż zegarki w gablotce. Wczoraj miałem zrobić przegląd, udało się skończyć pracę o 17, więc do tego usiadłem. Nie sprzedaję, nie dam rady, nie ma sensu. I tak już dużym sukcesem jest że od dawna nic nie kupiłem. Trzymajcie się tam jakoś z tym hobby #watchboners
  • 16
  • Odpowiedz
@BillyGugu: @d_k_: tu kiedyś wrzucałem większość https://www.wykop.pl/wpis/46748317/no-dobra-to-teraz-ja-na-zdjeciu-to-co-zostalo-w-ra/

Ale badziewiaków mam sporo. Dużą część nieradzieckiej kolekcji sprzedałem na wkład własny na chatę XD

@conik: myślałem czy nie sprzedać i kupić jakiegoś tudora, albo rolka używkę, mógłbym trochę dozbierać, ale wkrada się mentalność biedaka. Szkoda mi kasy na te nowe zegarki. W cyklu kolekcjonera jestem na etapie "realizing watch industry is full of shit".

Po prostu szkoda mi sprzedać to co
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jarczur: też mialem taki zamiar, ale ostatecznie wyszło mi połowicznie. Przez 2 lata kupiłem między 30 a 40 zegarków, głównie w mi szych przedziałach cenowych. Zaczęło się to wszystko od jakiejś tam premii, której za bardzo nie miałem już na co wydać. I wtedy gdzieś objawił mi się mój pierwszy Citizen Eco Drive. A potem to poszło błyskawicznie, jakieś chińskie homaże, kilka Casio, jakiś okazyjny Seiko, kilka Wittnauerów wyprzedawanych przez amerykański
  • Odpowiedz
@Jarczur: Kurde mnie też nosi coraz mocniej. A miało mi wystarczyć to co mam :) Tylko jeden jeszcze, jakiś fajny chronograf, pandę najchętniej. A może jeszcze jakiegoś Citizena z automatem, a może Orient Star, a może, a może, może może może... Help me xD Wszyscy Cię rozumiemy, dzielimy tę samą chorobę.
  • Odpowiedz
@Jarczur: no i mieli rację. Może jakbyś teraz chciał sprzedać to jest trudniej, bo przecież nikt teraz nie kupuje gdy nie ma kasy. Ale trzymaj, a masz wtedy coś swojego, niezniszczalnego.
  • Odpowiedz
@Jarczur: oni handlują ziemią, ja mówię o trzymaniu jej jako zwykły człowiek :)

najgłupsze co teraz można zrobić to rzucić się w panice i wyprzedać ziemię.. by dostać złotówki które są w rękach tych przygłupów z pis
  • Odpowiedz