Wpis z mikrobloga

Mam pewien pomysł na projekt. Obecnie pracuję, a więc nie liczę, że przyniesie on jakieś dochody.
Chciałbym się was doradzić czy po prostu ma to sens.

Kojarzycie może MindMapy/Roadmapy (załącznik) ?
Serwisów na których można taką mindmape stworzyć jest mnóstwo. Ale nie ma żadnego na którym dałoby się takie roadmapy tworzyć, aktualizować, kopiować, komentować, oceniać oraz wyszukiwać. Coś jak na ceneo, można wyszukać dany produkt, zobaczyć opinie, oceny. Być może to złe porównanie, ale chyba rozumiecie o co chodzi.
Najważniejszym aspektem byliby tutaj ludzie, ale jakoś by się tych pierwszych zachęciło do tworzenia roadmap. Treść byłaby moderowana, aby syf się nie wylał. Co myślicie?

MasterOf8 - Mam pewien pomysł na projekt. Obecnie pracuję, a więc nie liczę, że przyn...

źródło: comment_1600025896bNupR592HpahUtS9FI3aLN.jpg

Pobierz

Ma to sens?

• Tak 56.4% (79)
  • Nie 43.6% (61)

Oddanych głosów: 140

• 21
  • Odpowiedz
Jeszcze zapomniałem dodać. Te roadmapy mogłyby dotyczyć każdej dziedziny, nie tylko IT (jak na przykładzie). Ale na przykład: roadmapa wejścia w astronomie i obserwowanie nieba. Albo roadmapa rozpoczęcia przygody z gotowaniem ;)
  • Odpowiedz
@plushy: Obecnie o tym nie myślę. Chciałabym się dowiedzieć czy ludzie będą z tego korzystali. Jak pisałem, obecnie pracuje jako programista, więc pieniądze na życie są
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MasterOf8: zrób jakiegoś poca I quickstart jak z tego korzystać bo znów będę mieć kolejne narzędzie do planowania swojego czasu, a potem nie będę mieć czasu na właściwą pracę :-)
  • Odpowiedz
@MasterOf8: Nie tyle co tworzyc i wyszukiwac, mozne to byc agregat zrodel do nauki. Masz powiedzmy ten mindmap frontend i jak klikniesz sobie w html/css to wyskakuje ci powiedzmy kilka linkow do jakichs kursow czy ksiazek.
Wlasciwie spoko, ale bardziej jako opensource ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@MasterOf8: Jako projekt do portfolio i jezeli masz się czegoś nauczyć to jak najbardziej. Możesz też zahaczyć o osoby techniczne które rekrutują a nie te małpy z HR-u z komentarzem co trzeba umieć a juniora itp oczywiście to tylko sugestia
  • Odpowiedz
@MasterOf8: Właściwie to nie rozumiem, o co dokładnie nas pytasz?

Czy ma to sens?

Trudno powiedzieć, jeden rabin powie tak, drugi nie.

Z jednej strony każdy projekt to rozwój. Rozwój osobisty, rozwój swoich umiejętności, często uczymy się nowych rzeczy, myślenia analitycznego.

Z drugiej, sukces komercyjny takiego narzędzia będzie zależał tylko i wyłącznie od jego promocji i marketingu, głównie od tego czy znajdziesz na takie rozwiązanie chętnych.

Trudno przewidzieć jak bardzo ten
  • Odpowiedz