Wpis z mikrobloga

Jaki jest według was problem z lolem?

według mnie są dwa duże problemy:
1) Gracze nie chca być "team dependent" - nie bez powodu wszyscy chca grać na midzie, w low elo nikt nie chce być supp/adc/jungle (to nie sa wymysly bo najwiekszy potencjal 1v9 w low elo masz na midzie, a supp/adc/jg zasysaja jak nie ma z kim grac, szzególnie na bocie). Nie bez powodu jak ktoś #!$%@? solo linie (z własnej winy nawet) to leci rq bo nie chce byc zalezny od teamu xD Rozwiązanie to dla mnie wprowadzenie trybu dla ludzi którzy chca grac solo/we 2 czyli jakies 1vs1/2vs2 bo nie wierze ze rito pstryknie palcami i nauczy graczy jak grac na kazdej roli i ogólnie jak grać jako drużyna.

2) premady. Nienawidze grac z premadami lub na premade (duze premady, te 2 jeszcze toleruje) na jakimkolwiek gamemode. Są op, a na soloq duo jest bardzo op. Przynajmniej bot powinien być "mirrorowany" na soloq.

#leagueoflegends
  • 18
@NewBlueSky: Zażartowałem tylko ale też to trochę prawda. Mam wrażenie że nikt tak nie troluje i flejmi jak polacy. Najgorzej jest jak polak zobaczy że ty jesteś polakiem to wtedy zaczyna się festiwal. Grałem rankeda zrobiłem jako mid triple na bocie ale pl ezreal narzeka o "przyfarciło ci się a nie skill". Potem sobie siedział na topie kiedy się biliśmy na midzie i luźno byśmy wygrali gierke ale nie. Byłem na
@NewBlueSky: Bot na elo silver gold to tragedia, urwa nie ma bardziej niewdzięcznej roli od bota choć jak jest do przodu to można gierkę faktycznie skończyć bez przepraszam ale dobranie gościa, który umie w bota na tych 2 dywizjach to tak jak granie w rosyjską ruletkę - można oczywiście jak ktoś jest masochistą ale ogólnie się nie zaleca. 3 sezony na supie tak w tym #!$%@?łam na jungle, bo nie idzie
@SarahC: az takiej tragedii nie ma, mozna orac na adc/supp. Ale po prostu po kilku grach nadejdzie taka ze bedziesz sie czul bezsilny, bo masz partnera na lini #!$%@?, moze nawet jawnego trolla, bo przeciwny bot to premade albo ktos zfeeduje junglera/mida/topa i wtedy po prostu sie odchciewa grac xD

ja lubie grac supkiem, ogrywac macro, robic jakies ciekawe roamy ale w koncu tak jak piszesz, przegrasz ruletke i czujesz ze
@ApoIIyon: ja chcialem sobie potestowac mida to nie dosc ze mi srednio szło (wiadomo, pierwszy raz od S3 grałem, uczyłem sie matchupów itp) to jeszcze trzeba było grać 4 autofillowane gry co jedna gre na midzie to sobie odpusciłem.

A w S7/S8 zacząłem grać randkedy na adc tylko dlatego ze nie moglem zniesc dlugosci czekania xD a po rozjechaniu adcków przerzuciłem sie na supka zeby miec nadal krótkie czekanie.
@NewBlueSky: ja tam nie wiem tylko czemu masz taki ból o granie na pre majdy, nie ma nic piękniejszego w lolu jak rozqurwianie polskich srajmajdów na soloQXD ja ich tylko nie lubie jak grają bota w kombinacji yuumi+ ale to u siebie w teamie
@SarahC: Po pierwsze to dlatego ze nie jestem fanem 1v9, nie bez powodu leje na climbowanie.

A po drugie ciezko je ograć macro, silver z mojego teamu wyłączy pingi albo ich nie widzi, a enemy team silver który nic nie wie o macro i tak zejdzie do swojego ziomka bo mu krzyczy na głosniku. I w momencie kiedy mam grać z założeniem że zawsze robie 1vs2/3 wracam do punktu wyjscia i
@NewBlueSky:
4. matchmaking i niedzielni gracze.
5. testowanie trollpicków przez smurfów, albo maciusiów którzy chcą sobie pograć katariną

ad.4 Wystarczy wprowadzić minimalną ilość gier dziennie, żeby dobierało Ci takich samych graczy a nie kogoś kto idzie zagrać raz na ruski rok i #!$%@?, bo nie umie grać.

ad.5 Mozesz grać rankedy daną postacią jak masz minimum 10-20 gier i 50% winratio. (można stworzyć osobny tryb do tego i nazwać np "tryhard
@NewBlueSky: 1) Wprowadzanie niepotrzebnie przekombinowanych postaci.
2) Zbugowany klient
3) AA po flashu
Czwarte i najważniejsze to mentalność ludzi. Mimo że drużynka wygrywa swoje linie, to taki Maciuś Dariuszkiem na topie przegrał na Teemo, więc postanowił biegać sobie po mapie i pisać głupoty na czacie. Ostatecznie udało się wtedy wygrać, ale ile miałem takich sytuacji.. Co za tym idzie - praktycznie zerowa karalność takich śmietników. Plus tak jak mówisz. Piąta minuta
@NewBlueSky dla mnie największym problemem jest to, ze ludzie w ogole nie kupuja control wardow i większości w ogole nie patrzą na minimape. Gdzie bym nie gral to zawsze musze pingowac inne linie, bo chociaz maja wizje to #!$%@? na minimape i najczęściej tym przypadkiem jest top gdzie enemy jungler leci przez naszego craba, potem przez warda, a toplaner #!$%@? ciagle #!$%@? linie, a że pingów tez nie słucha to dopiero widzi
ad.4 Wystarczy wprowadzić minimalną ilość gier dziennie, żeby dobierało Ci takich samych graczy a nie kogoś kto idzie zagrać raz na ruski rok i #!$%@?, bo nie umie grać.

@JakTamCoTam: no to byś grał tylko na toxic graczy którzy mają już przepirdole X gier dziennie wiec teraz mają #!$%@? i 1000 gier hardstucki xD