Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki.

Szukam #zegarki dla #rozowepaski na #prezent

Bardzo jej sie podoba DW ze zdjecia ale słyszałem ze to bardziej modowy zegarek i bardzo sie niszczy? Czy to kwestia oryginalności? Czy cos w tym jest?
Polecicie cos podobego ale bardziej trwalego?
Wynagania:
Biala prosta klasyczna tarcza
Srebrna obramowanie
Brązowy pasek ( wiaodmo mozna wymienić)

pomocy!! ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jeszcze #zegarkiboners #kiciochpyta
Pobierz
źródło: comment_1599835911LhOt3Wztj2Mguet6Ab9AJD.jpg
  • 21
@witam-andrzeej: z tego co wiem to ogólnie zegarki modowe są bardzo słabej jakości, szczególnie mechanizm zegarka. Za cenę DW masz w nim taki sam mechanizm co w zegarkach z aliexpress za 15zł. Także jest też prawdopodobne, że kupując podróbkę DW będziesz miał taki sam, albo nawet lepszy zegarek, niż oryginał.

Jak tanio i dobrze to klasycznie coś z Casio bym polecał. Kiedyś poszedłem do zegarmistrza z dwoma zegarkami - tym klasycznym
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@witam-andrzeej: Może Casio Sapphire, 40mm szanowanego producenta z szafirem?

https://m.ceneo.pl/60607062;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=147430457&gclid=Cj0KCQjwwOz6BRCgARIsAKEG4FXVhptKYlP698BEqLkFsvHQWZL5IowA9wSlgH1IS2nb8Yio1Xu9XHsaAtIQEALw_wcB#spec

Wydaje mi się, że w przypadku zegarka dla pani bardzo ważne jest to jak wygląda... wręcz najważniejsze. Koledzy z tagu doradzają z naszego punktu widzenia, gdzie dla kobiety to po prostu biżuteria i ma się podobać i pasować do na przykład torebki...

To trochę pułapka, bo zegarki po stokroć gorsze mogą się najzwyczajniej w świecie nie spodobać. DW na pewno jest
  • 1
@witam-andrzeej: zawsze, ale to zawsze szukaj recenzji na yt albo jakichś blogach. To jak wygląda zegarek na zdjęciach a na renderach sklepach to niebo a ziemia...

Tu prawdziwe zdjęcia mojej propozycji w recenzji: https://www.benswatchclub.com/blog/casio-retro-ltp-review

Rzuć okiem i powiedz, czy nie jest to zbliżony stylistycznie minimalistyczny zegarek. A do tego stał nierdzewna i szafir, które posłużą lata...
  • 0
@Del: jestem upośledzony i na serio nie wiedziałem, że Twoja propozycja Fairfield to coś co ja znałem jako coś z wishlisty żony. Wrzuciłem zdjęcie z Amazona i dopiero potem się zorientowałem... ( )
  • 1
@witam-andrzeej: to już ostatni raz... Fossil, niby niekoniecznie dobra firma, ale żona ma ich zegarek od 5 czy 6 lat i wciąż wszystko z nim ok. Stylistycznie podoba się kobieta, także w przypadku jakiejś dobrej promocji może ewentualnie. Cena normalna to ok 500, za te pieniądze niekoniecznie to dobry wybór... No ale zawsze to opcja i na bank znów lepsza od DW.
Pobierz
źródło: comment_1599843131TO6HdAc6NSy80gcS09TU9W.jpg