Aktywne Wpisy

wyslij_nudeski +30
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

fsfdjf +41
od miesiąca odkładałam wykonanie czynności której wykonanie zajęło mi niecałe 10 minut, ja #!$%@?ę dlaczego taka jestem

Co polecacie po skończeniu kursu automate the boring stuff with Python Programming na #udemy ?
Jakiś kolejny kurs na #udemy albo innej platformie, czy książka?
Chciałbym jak najwięcej zastosowań praktycznych - np. zrobić jakiś w miarę ciekawy projekt krok po kroku i żeby trochę teorii też przy tym liznąć.
Pomyśl co możesz zautomatyzować, może w pracy masz jakieś nużące zadanie które mógłbyś realizować skryptem.
Najtrudniejsze w programowaniu, oczywiście moim zdaniem, jest rozbijanie projektu na mniejsze problemy i wymyślenie jak to zrealizować - czyli to co w większości książek masz podane na tacy.
To może wybierz coś z tego:
https://github.com/tuvtran/project-based-learning#python
@pythonista_hobbysta: właśnie jestem na tyle początkujący, że chciałbym przerobić jakiś projekt z kimś (np. na udemy właśnie), a po tym, jak nabiorę w tym trochę wprawy to zacząć trzaskać swoje projekty
Jeżeli chcesz robić coś z projektem, to staraj się robić od razu coś podobnego. Odtwarzanie czegoś, co robi ktoś, nie wiele Cię nauczy i dalej nie będziesz się czuł pewnie. Jak zaczniesz od razu robić coś po swojemu i popełniać błędy to nauczysz się rozwiązań szukać i będziesz się w tym lepiej rozwijać.
Zrobisz jak uważasz
@asterix61: Zrobię jak proponujesz, bo faktycznie - wtórne pisanie nie ma sensu