Aktywne Wpisy
Sylvio19 +1682
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
ultraknur3001 +105
Co parę dni jeżdżę 3 pasmową ekspresówką i za każdym razem mijam kilkanaście aut jadących środkowym pasem (nie wyprzedzają, nie ma zjazdu niedaleko)
Jak mijam takiego prawym pasem to nawet mu się w głowie lampka nie zaświeci "hmm chyba coś jest nie tak"
Dla nich panuje jakaś niepisana zasada typu "prawy pas to lawa"?
#motoryzacja #drogi #prawojazdy
Jak mijam takiego prawym pasem to nawet mu się w głowie lampka nie zaświeci "hmm chyba coś jest nie tak"
Dla nich panuje jakaś niepisana zasada typu "prawy pas to lawa"?
#motoryzacja #drogi #prawojazdy
Aż tu wjechał wrzesień i się odpalili tak, ze od tygodnia #!$%@? zadania testowe i codziennie mam rozmowy (dziś dwie). W trzech firmach jestem na ostatnim etapie rekrutacji i wygląda na to, ze będę mógł sobie przebierać i wybierać najciekawsze i najbardziej mi pasujące miejsce (firmy z dość rożnych branż: gamedev, branża lotnicza, architektura - zarobki podobne ~5k netto przy UoP).
Generalnie warto być cierpliwym, stanowczym i konsekwentnym. Nie bać się i nie rzucać na ochłapy.
I przede wszystkim nie płakać i nie narzekać na januszybiznesu - masz taka prace i taki kontrakt, jaki sobie wynegocjujesz.
#praca #pracbaza #grafika #czujedobrzeczlowiek
Beka z biedaka XDD
@DobrzeNaoliwioneLozysko: powodzenia i rozwijaj się!
@jasminowa_95: A potem sie obudziles i przypomniales, ze czas spakowac plecak i do szkoly wyjazd xd
Żeby jako grafik zarabiać tyle, co doświadczenie programiści to trzeba być doświadczonym specjalista w bardzo wąskiej dziedzinie. Zaawansowany VFX, mocap, etc.
Jako taki trochę generalist 3D bez super umiejętności i specjalizacji to ściana zaczyna się w okolicach ~7k (ciągle mówimy o UoP i kwocie netto) i przy pierwszej okazji będę wołał o taka podwyżkę ( ͡º ͜ʖ
@MieszamKaweOlowkiem: no tak to niestety jest, Kraków Wawa Poznań itp jest trochę lepiej bo ja zaczynałem w mniejszym mieście, na początku to w ogóle był staż przez UP za 1000zł miesięcznie, ale wtedy mi nie zależało na zarobkach, ale jak mnie potem zatrudnili to po praktycznie 2 czy 3
Komentarz usunięty przez autora Wpisu