Wpis z mikrobloga

Aktualizacja dotycząca TEGO WPISU odnośnie mojej metamorfozy włosów. Zdjęcie po lewej przed rozpoczęciem kuracji, zdjęcie po prawej z dzisiaj, czyli 2 dni od rozpoczęcia. Włosy dalej się puszą, ale widoczniejsze są większe, bardziej zbite loczki :) Od dzisiaj zaczynam pielęgnację bardziej profesjonalnymi kosmetykami. #wlosy #challenge #pielegnacja
cytmirka - Aktualizacja dotycząca TEGO WPISU odnośnie mojej metamorfozy włosów. Zdjęc...

źródło: comment_1599135145JcoRe5yQ2h7XDIz3xaxjSo.jpg

Pobierz
  • 23
@TheMan: Mam na myśli kosmetyki, które zawierają więcej składników PEH oraz takie, które przeznaczone są do stylizacji konkretnie włosów kręconych. Kupiłam również szczotkę, która podobno podsyca skręt włosa, zobaczymy czy tak jest :D Zacznę też używać żelu do włosów, którego najbardziej się w sumie boję, bo mam wrażenie, że włosy staną się twarde/sklejone.
@cytmirka trochę takie nie bardzo miarodajne porównanie :P zdjęcie włosów potarganych przez wiatr vs zdjęcie w korzystnej pozycji po stylizacji w lustrze w zupełnie innym więcej wybaczającym oświetleniu.

Tak czy siak, pierwsze kłaczki tragedia, drugie bardzo bardzo bardzo ładne!
@Hiczkax: No pierwsze to zdecydowanie potargane przez wiatr :D ale drugie zdjęcie nie bylo stylizowane, poszłam do łazienki i cyknęłam zdjęcie. A jednak te włosy przetrwały całą noc i połowę dnia :D Nie widać za bardzo że są mimo wszystko trochę napuszone, dlatego wspomniałam o tym we wpisie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cytmirka: chodzi Ci o to, że pojedyncze włosy sterczą jakby były naelektryzowane czy w jakim sensie poprawić jakość włosów, bo nie do końca rozumiem. Według mnie spoko masz włosy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@cytmirka miala zdecydowanie większy potencjał do loków niż ja :P

Jestem ciekawa czy przypadkiem dość mocne rozjaśnianie jej nie pomogło. W końcu loczki wynikają w dużym stopniu ze struktury włosa - jakieś tam mikro ubtyki.

Próbowałaś iść do fryzjera który umie w loczki? Czasami odpowiednie podcięcie działa cuda!
@Hiczkax: Do takiego od loczków nie byłam, ale moja fryzjerka mi ścięła włosy tak żeby bardziej się kręciły wlosy ale nic to nie dało :D Będę próbować pielęgnowac włosy tak jak ta dziewczyna. Zobaczymy czy będzie wielka różnica czy nie :D
@pieczarrra: Zobacz sobie na instagramie tej dziewczyny :D @magdalenkakieltyka Ma tam relację "jak zacząć" i o wszystkim mówi. Ja kupiłam PEH kosmetyki te same które ona ma oraz jedną szczotkę, podkręcacz skrętu i żel do włosów. Szampon zostawiłam ten co mam w domu bo wydaje się też spoko :D