Moja smutna konstatacja jest taka że system pokonał #bitcoin i to bez konieczności banowania. Obecnie można kupić BTC tylko na dwa sposoby 1. Elektronicznie z pełnym KYC 2. F2F za gotówkę anonimowo, duże kwoty nie wchodzą w grę
Za następne kilka lat, Janusz będzie miał łatwy dostęp do krypto. W appce swojego banku, czy innego operatora. Być może będzie nawet mógł płacić tym BTC. Ale nie będzie mógł go przelać na portfel zewnętrzny, no chyba że autoryzowany przez bank ( ͡°͜ʖ͡°).
@scriptkitty: Akurat bitcoin z biegiem czasu staje się coraz bardziej scentralizowany i ten proces będzie się pogłębiał. Dziś już nikt nie kopie btc na swoim komputerze i rynek został właściwie podzielony pomiędzy dużych graczy.
Ale nie będzie mógł go przelać na portfel zewnętrzny
@venom_inside: może będzie mógł trzymać na portfelu swoim ale portfel będzie z KYC a btc niewiadomego pochodzenia będzie można sprzedać tylko na zdecentralizowanych giełdach
@venom_inside: Mijasz się z prawdą. BTC można kupić bez KYC on-line, ale w małych ilościach. BTC można kupić bez KYC w dużych ilościach w bitomacie i F2F.
@venom_inside: Masz chyba jakiś problem, który nie do końca rozumiem, ale spróbujmy.
bitomaty nagrywają i trzymają nagrania plus proszą o kyc jeżeli masz zakrytą twarz
Nie wiem skąd masz takie info. FlyingAtom np. oświadczył ostatnio, że niczego nie nagrywają. Korzystałem z shitcoins.club w maseczce i okularach - nigdy nie było problemu. Zgodnie z oświadczeniem przechowują nagrania kilka godzin, nie muszą tego robić (o ile nie trzeba KYC), i nigdy nikt nie poprosił ich
@Kone1963: jakbyś czytał tag to byś widział wpisy ludzi poproszonych o kyc przy 500 zł przez bitomaty Poza tym za chwilę bitomaty znikną w Niemczech już ich w------i szkoda gadki z takimi jak ty
@venom_inside: Rozumiem, że jako właściciel 2 miesięcznego konta możesz nie wiedzieć jak sprawdzić usera, ale nie wyglądasz na nowicjusza, a raczej na kogoś z multikontem po banie, więc dziwi mnie to, że nawet nie sprawdziłeś profilu. Otóż czytam tag 1-2 razy dziennie, wszystkie wpisy z #kryptowaluty #bitcoin #ethereum etc. Przejrzyj sobie moją historię na mirko. Ostatnio udzielam się mniej, bo coraz więcej trolli i mniej merytoryki.
@venom_inside: 15k EUR o którym wspomniałem tyczyło się zakupu/sprzedaży krypto. Można to robić kilkukrotnie, i kwoty robią się większe. Całkowicie odbiegasz od tematu, i szukasz luki, żeby gdzieś coś ugrać w dyskusji.
Obrót nie ma nic do tego, jakie środki się posiada. Przy kapitale $20k robiłem ponad $1M obrotu miesięcznego na arbitrażu na bocie, więc nie jest to żaden wyznacznik. Jeżeli wyznacznikiem tego kto ma rację dla Ciebie jest ilość
@Kone1963: nie chcę mi się z tobą dyskutować za rok się po prostu przekonasz i usuniesz konto, bo w żadnym bitomacie nie kupisz nawet za 5 euro bez weryfikacji, mówiłem o tym od lat a jestem w krypto od 2013, większość moich predykcji zwalczana przez cybera i spółkę się sprawdziła, nie jesteś dla mnie przeciwnikiem ( ͡°͜ʖ͡°)
#powodz #polska #beka #heheszki Wyobrazcie sobie, ze w tym chlewie obsranym gownie. Straz ma jeszcze takie wozy xD. Brakuje jeszcze koni a z tyłu sprzęt strazacki
Obecnie można kupić BTC tylko na dwa sposoby
1. Elektronicznie z pełnym KYC
2. F2F za gotówkę anonimowo, duże kwoty nie wchodzą w grę
Za następne kilka lat, Janusz będzie miał łatwy dostęp do krypto. W appce swojego banku, czy innego operatora. Być może będzie nawet mógł płacić tym BTC.
Ale nie będzie mógł go przelać na portfel zewnętrzny, no chyba że autoryzowany przez bank ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Papierowe BTC nadchodzi.
#kryptowaluty
@venom_inside: może będzie mógł trzymać na portfelu swoim ale portfel będzie z KYC a btc niewiadomego pochodzenia będzie można sprzedać tylko na zdecentralizowanych giełdach
BTC można kupić bez KYC on-line, ale w małych ilościach.
BTC można kupić bez KYC w dużych ilościach w bitomacie i F2F.
Nie wiem skąd masz takie info. FlyingAtom np. oświadczył ostatnio, że niczego nie nagrywają.
Korzystałem z shitcoins.club w maseczce i okularach - nigdy nie było problemu.
Zgodnie z oświadczeniem przechowują nagrania kilka godzin, nie muszą tego robić (o ile nie trzeba KYC), i nigdy nikt nie poprosił ich
Poza tym za chwilę bitomaty znikną w Niemczech już ich w------i szkoda gadki z takimi jak ty
Rozumiem, że jako właściciel 2 miesięcznego konta możesz nie wiedzieć jak sprawdzić usera, ale nie wyglądasz na nowicjusza, a raczej na kogoś z multikontem po banie, więc dziwi mnie to, że nawet nie sprawdziłeś profilu.
Otóż czytam tag 1-2 razy dziennie, wszystkie wpisy z #kryptowaluty #bitcoin #ethereum etc.
Przejrzyj sobie moją historię na mirko. Ostatnio udzielam się mniej, bo coraz więcej trolli i mniej merytoryki.
Można to robić kilkukrotnie, i kwoty robią się większe.
Całkowicie odbiegasz od tematu, i szukasz luki, żeby gdzieś coś ugrać w dyskusji.
Obrót nie ma nic do tego, jakie środki się posiada.
Przy kapitale $20k robiłem ponad $1M obrotu miesięcznego na arbitrażu na bocie, więc nie jest to żaden wyznacznik.
Jeżeli wyznacznikiem tego kto ma rację dla Ciebie jest ilość
Wywieszenie białej flagi w dyskusji, w której nie masz racji, najlepsze co można zrobić.