Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +124
Zaczęłam czytać w internecie wątek onlyfanowski
Skąd się biorą tacy ludzie?
Chłop np w związku i wydaje 2000 dolarów na OF, daje swojej kobiecie na urodziny zabawkę i okazuje się, że ta zabawka przyszła jako darmowy prezent do dużego zamówienia dla onlyfansiary xD
Kolejna ponad 5000dolcow za same subskrypcję + dodatkowe koszta za wiadomości itp
Po co chłopy sobie to robią będąc w związkach
#gownowpis #logikaniebieskichpaskow
Skąd się biorą tacy ludzie?
Chłop np w związku i wydaje 2000 dolarów na OF, daje swojej kobiecie na urodziny zabawkę i okazuje się, że ta zabawka przyszła jako darmowy prezent do dużego zamówienia dla onlyfansiary xD
Kolejna ponad 5000dolcow za same subskrypcję + dodatkowe koszta za wiadomości itp
Po co chłopy sobie to robią będąc w związkach
#gownowpis #logikaniebieskichpaskow

SzubiDubiDu +89
Z dziwnych sytuacji to wykreślili mnie z rekrutacji przez miejsce zamieszkania.
Zaprosili mnie na rozmowie, wszystko spoko. "Odezwiemy się". Potem po rozmowie faktycznie dzwonią za tydzień, po raz drugi wypytują się dokładnie o to samo, a no i mówią że jestem w dwójce wybranych kandydatów na to stanowisko. Ale oprócz tego zaczynają wypytywać się skąd jestem. Mówię zgodnie z prawdą moje miasto. Na co kobita zaczyna niedowierzać, że można dojeżdżać z tak
Zaprosili mnie na rozmowie, wszystko spoko. "Odezwiemy się". Potem po rozmowie faktycznie dzwonią za tydzień, po raz drugi wypytują się dokładnie o to samo, a no i mówią że jestem w dwójce wybranych kandydatów na to stanowisko. Ale oprócz tego zaczynają wypytywać się skąd jestem. Mówię zgodnie z prawdą moje miasto. Na co kobita zaczyna niedowierzać, że można dojeżdżać z tak
źródło: szukanie roboty boli
Pobierz

Nie pracuje zawodowo tylko hobbystycznie i powoli widze ze ograniczenia pojawiaja sie gdy chce zrobic bardziej zlozony stacek ensemble.
Czyli tak jak w programowaniu - system szyty na miare buduje sie z malych klockow i nie ma drogi na skroty.
Dzieki za odpowiedz. Czas zbudowac notepada z random grid search na scikit learn pod wszystkie algo ;p no i tpota musze tez
Oprócz narzędzi wymienionych przez @Grzegiii, dość często zdarza mi się też używać VS Code. Bardzo polecam jego dokumentację, w której mają nawet sekcję: Data Science in Visual Studio Code.
Czasami też warto zajrzeć do Colaba,
Co do vscode bardzo mozliwe ze sie skusze bo szczerze nie przepadam za jupyterlab.
Do obliczeń kiedyś głównie TensorFlow (w wersji 1.x, od wersji 2.0 nie używałem), obecnie wyłącznie PyTorch.
Standardowe biblioteki + narzędzia (niekoniecznie pod ML, ale też do przetwarzania danych - generalnie to, czego najczęściej używam w pracy): NumPy, scikit-learn, Matplotlib, scikit-image, OpenCV, NLTK, (huggingface) Transformers, fastText, sciPy, Pillow, pdfminer, TensorBoard.
Do szybkich prototypów Jupyter Lab i czasem pandas.