Wpis z mikrobloga

Czy zwykłemu odkurzaczowi nie zaszkodzi odkurzanie resztek zeszlifowanego gipsu? Generalnie to co się dało zostało najpierw zamiecione miotłą, ale dostało jeszcze sporo drobinek na podłodze.

• 9
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@broker: my próbowaliśmy odkurzać zwykłym domowym, ale z filtrem wodnym. Zrobiliśmy może z 1m², bo tak się naelektryzował, że się nie dało.( ͡° ʖ̯ ͡°)
@broker: a wiela tego gipsu? jak to jednorazowa akcja, to nie sądzę. Nie bałbym się przepuszczania pyłu przez worek, raczej zapchania mikroporów i jazdy na niby pustym, ale "zaklejonym" worku, co spowoduje przegrzanie silnika (strumień powietrza jest chłodziwem dla silnika).
Ja bym się nie bał. nowy worek założyć, wywalić po robocie (i napełniać max do 1/4 - 1/3 pojemności).
@broker Ja odkurzałem, miałem gówno odkurzacz i chyba jakieś dobre Worki, bo się worek zapychał po dosłownie 20 sekundach i rozrywał i cały syf leciał w silnik i dalej... Dramat, nie polecam. Kup, albo pożyć odkurzacz budowlany, albo jakiś bezworkowy, powinien dać radę. A później solidnie wytrzep filtry.