Wpis z mikrobloga

@Niewiemja eszynantus widzę na tym zdjęciu. Miałem se kupić ale słyszałem że jak coś mu nie pasi to zrzuca liście. Więc niech #!$%@? :3 Rośliny sa spoko jak masz miejsce, a ja mam niestety ograniczone :/ Zazdro tych 65
@srul2016: Każda roślina zrzuca liście jak jej coś nie pasi ¯\(ツ)_/¯ Ale prawda jest taka że jak zrobisz sobie dobre warunki dla roślin to będą też dobre dla Ciebie, jak nie rosną to znaczy że coś jest nie tak w miejscu gdzie żyjesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Miejsca też nie mam, jedyne co to dorabiam cały czas nowe półki, podwieszam i stawiam wszędzie gdzie sie da,
Niewiemja - @srul2016: Każda roślina zrzuca liście jak jej coś nie pasi ¯\\(ツ)\/¯ Ale...

źródło: comment_1597861091sRyH4uHZ8KQINZa1bnyQfz.jpg

Pobierz
@Woofinka: No to też jest jakiś plan ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie nawet niezły, tylko musiałbym zrobić na połowe okna tylko po drugą jednak lubie czasem otworzyć :D Podlewanie doniczkowców w sumie tak dużo czasu nie zajmuje, przynajmniej jak sie jest przyzwyczajonym do podlewania grządek bo to już więcej i codziennie, doniczkowców codziennie podlewać nie trzeba :D
@Niewiemja: 65 roslin liczone z grzadkami czy bez? Moje doniczkowce (ponad 50) domagaja sie podlewania minimum co drugi dzien przy tych upalach. Mam mieszkanie od poludniowej strony ¯\_(ツ)_/¯
@Niewiemja każda zrzuca ale inaczej i w różnym tempie. Te pnącza z grubymi liśćmi takie jak np hoje często zrzucają całe i dosyć szybko. Więc ciężko się to później ratuje. Najgorsze jest dla nich przelanie i spadek temperatury.
A kolekcja imponująca, ja mam 7 doniczek a współlokatorzy i tak cisną bekę że dżungla (,)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@srul2016: skad wy ludzie bierzecie te koszyki? D: chyba juz z rok chodze szukam takiego ale wszystkie sa albo za duze albo jakies dziwne i doniczka krzywo stoi (°°