Zastanawiam się skutecznymi spodobami gospodarowania pieniędzmi. Trzymanie całej kasy na koncie to dla mnie i różowej trochę klapki na oczy. Czy trzymanie pieniędzy w gotówce i w razie potrzeby wrzucanie na konto we wpłatomacie miałoby większy sens? Albo może awaryjna kwota na koncie i reszta w gotówce. Zapisywanie wydatków na lodowce i wielkimi cyframi pozostała kwota?
Zarzućcie jakimiś pomysłami plis, mogą być linki do publikacji na ten temat jeżeli znacie (。◕‿‿◕。) #pieniadze #oszczedzanie
@rouli: No niby tak, może musiałbym rozważyć zmianę banku, bo w Millenium tylko jedna wypłata z oszczędnościowego jest darmowa. Wiadomo, jest to kolejny sposób na nie wydawanie pieniędzy bez sensu, ale czasem jest potrzeba.
@Konterfekt_: wszędzie tak jest, właśnie po to żebys nie ruszał co chwile. To zrób sobie jeszcze jeden rachunek awaryjny, jux zwykły i wpłać tam powiedzmy 2k niech sobie jest dopóki Ci z głównego nie zabraknie a oszczędnościowy zostaw w spokoju.
@rouli: Zaczynasz tutaj: https://marciniwuc.com/zacznij-tutaj/ Równolegle możesz sobie czytać blog Michała Szafrańskiego, a do tego jego książkę - Finansowy Ninja. To na początek. Nie ma co wrzucać ci kilka blogów, kanałów, grup itd. Skoncentruj się na tych 2 gościach na początek i będzie dobrze
Trzymanie całej kasy na koncie to dla mnie i różowej trochę klapki na oczy.
Czy trzymanie pieniędzy w gotówce i w razie potrzeby wrzucanie na konto we wpłatomacie miałoby większy sens?
Albo może awaryjna kwota na koncie i reszta w gotówce.
Zapisywanie wydatków na lodowce i wielkimi cyframi pozostała kwota?
Zarzućcie jakimiś pomysłami plis, mogą być linki do publikacji na ten temat jeżeli znacie (。◕‿‿◕。)
#pieniadze #oszczedzanie
To zrób sobie jeszcze jeden rachunek awaryjny, jux zwykły i wpłać tam powiedzmy 2k niech sobie jest dopóki Ci z głównego nie zabraknie a oszczędnościowy zostaw w spokoju.
Równolegle możesz sobie czytać blog Michała Szafrańskiego, a do tego jego książkę - Finansowy Ninja.
To na początek. Nie ma co wrzucać ci kilka blogów, kanałów, grup itd.
Skoncentruj się na tych 2 gościach na początek i będzie dobrze
Wołam @Konterfekt_