Aktywne Wpisy
wykop +14
Dzień dobry, Wykop (ツ)
1. Śpieszymy poinformować Was, że dostępna jest już najnowsza aktualizacja wykopowej aplikacji dla iOS. W tej wersji między innymi: całkowicie przebudowaliśmy Stronę Główną i Wykopalisko, dostosowaliśmy stronę tagu, dodaliśmy slider hitów, poprawiliśmy wszelkie przejścia na ulubione, obserwowane i hity. To nie wszystkie zmiany, dlatego zachęcamy zapoznania się ze zmianami.
Aplikacja iOS - możecie pobrać na stronie:
https://apps.apple.com/pl/app/wykop/id365459650?l=pl
2. Aktualizację w ostatnich dniach miała również wykopowa aplikacja androidowa -
1. Śpieszymy poinformować Was, że dostępna jest już najnowsza aktualizacja wykopowej aplikacji dla iOS. W tej wersji między innymi: całkowicie przebudowaliśmy Stronę Główną i Wykopalisko, dostosowaliśmy stronę tagu, dodaliśmy slider hitów, poprawiliśmy wszelkie przejścia na ulubione, obserwowane i hity. To nie wszystkie zmiany, dlatego zachęcamy zapoznania się ze zmianami.
Aplikacja iOS - możecie pobrać na stronie:
https://apps.apple.com/pl/app/wykop/id365459650?l=pl
2. Aktualizację w ostatnich dniach miała również wykopowa aplikacja androidowa -
GryzeKisiel +24
Da się jakoś obniżyć libido? Pytam serio. Jakieś ćwiczenia, medytacja, hobby, tylko nie tabletki. Zauważyłem że jestem strasznie sfrustrowany i to się mocno odbija na związku.
Próbowałem kiedyś rozmawiać z żoną i kończyło się to zawsze tym, że się na mnie obrażała, była niemiła, zrzucała winę na mnie i cały świat, mówiła że jak seks jest dla mnie taki ważny to mam sobie znaleźć inną, może „jakąś byłą dziwkę która będzie się
Próbowałem kiedyś rozmawiać z żoną i kończyło się to zawsze tym, że się na mnie obrażała, była niemiła, zrzucała winę na mnie i cały świat, mówiła że jak seks jest dla mnie taki ważny to mam sobie znaleźć inną, może „jakąś byłą dziwkę która będzie się
Mianowicie: strefy wolne od LGBT.
Sprawa zaczęła się mniej więcej rok temu, gdy w odpowiedzi na przyjęcie w Warszawie tak zwanej "karty LGBT", z czym wiąże się między innymi to:
Co bardziej kumaty wykopek zauważy, że prawica boje z tymi "standardami i wytycznymi WHO" toczy od dawna. Powiela się tyle fejków z nimi związanych, że ich debunk zasługuje na całą serię dłuuuuuuugich wpisów - ciekawskich zapraszam więc tutaj.
No, do tematu. Karta LGBT, w Warszawie. Huk eksplozji prawicowych behindów słychać w całej Polsce, ale stosunkowo szybko zademonstrowany zostaje "szach mat" - tak zwane "strefy wolne od LGBT". Najpierw mamy słynne naklejki dodawane do Gazety Polskiej, potem samorządy zaczynają uchwalać ustawy o "obronie przeciw LGBT" - i od początku chodziło właśnie o to, "obrona przed LGBT", czasem z dodatkiem tego magicznego słowa-wytrycha: "ideologia".
Już wtedy było jasne że uchwały te są dość "kłopotliwe", z prawnego punktu widzenia - a choć nikt nie mówił tego wprost, we wszystkich mediach wysyłane były jednoznaczne sygnały że z tymi uchwałami to chodzi o ideologię i pokazówkę, nie żadne "dbanie o dzieci".
Temat przez chwilę był mocno na topie, potem stopniowo umierał. Od czasu do czasu pojawiały się tylko zarzutki że kolejny samorząd albo wprowadził, albo rozważa - następnie przyszła fala informacji o tym, że miasta partnerskie, z nieco bardziej cywilizowanych stron tego świata, dowiedziały się o tych uchwałach, i jakoś tajemniczo przeszła im ochota na bycie miastami partnerskimi.
Wtem - bomba. Aktywista zawiesza na znakach te słynne tabliczki "strefa wolna od LGBT" i sprawa staje się znowu nośna, i to do tego stopnia że trafia na europejskie salony. Te zaczynają ją powoli mielić.
Wtem - druga bomba, czyli obcięcie funduszy dla samorządów z uchwałami anty-LGBT.
I tutaj zaczyna się historia naszego spinu.
Jak można się domyślić, zaczęło się od...
...Ordo Iuris. No proszę. To jedna z tych dziwnych organizacji, o której słyszymy ostatnio coraz częściej, prawda? Niezwykle ciekawy jest fakt że prawicowi łowcy spisków, niezwykle wyczuleni na sterowane przez Sorosa, lewckie NGOsy zdają się całkowicie ignorować istnienie OI, c'nie?
https://ordoiuris.pl/dzialalnosc-miedzynarodowa/fake-news-o-strefach-wolnych-od-lgbt-przyczyna-powielania-klamstw-na
Okazuje się, że "uchwały anty-LGBT" to...
...fejk, proszę państwa. Że te wszystkie europejskie organizacje zostały "oszukane lewackim fejkiem", proszę państwa. Że nigdy czegoś takiego nie było, że "strefy wolne od LGBT" to bzdura i kłamstwo. Że, co prawda było kilka samorządów które wygłosiły sobie "deklaracje anty-LGBT", ale to w sumie niegroźne i bez znaczenia, bo chodzi tutaj o...
...Samorządową Kartę Praw Rodzin.
Czym jest? Cóż, ponownie - to temat na całą serię osobnych wpisów, więc na razie musicie zadowolić się skrótem-skrótu: to ideologiczny manifest Ordo Iuris ubrany w bardzo ładne i "okrągłe" słowa, z całym zestawem paskudnych epitetów jakie ten "opis" niesie. W zasadzie to są te "manifesty anty-LGBT", które OI teoretycznie odrzuca, ale napisane jeszcze raz, przez prawników, tak żeby na pierwszy rzut oka wszystko grało i nie było się do czego przyczepić, a potem rzucasz tym okiem drugi raz i szczena ci opada. Polecam ten oto artykuł, oraz ten - oraz zachęcam do własnego riserczu, bo temat niezwykle ciekawy, polecam zwrócić szczególną uwagę na fakt, jak mało "opisowy" jest opis Karty w wykonaniu samego OI. Wymowne, oj bardzo wymowne.
A więc, podsumowując: spin wychodzi od Ordo Iuris, link do artykułu nieco wyżej.
Potem?
Media publiczne -> TVP
Potem?
Cała plejada mediów "niezależnych": Tysol, wPolityce, jakieś dziwaczne Sprawdzimy, Prawy i Media Narodowe, przykłady można mnożyć, a nie chodzi mi tutaj o to by was linkami zasypać, tylko pokazać schemat.
No i, pamiętajcie - to są duże media. Na fejsbuczku, tłitterku, jutubku, i te de, mamy tego tysiące razy więcej. Dosłownie.
Wnioski (tl;dr?):
1. Ordo Iuris staje się coraz bardziej znaczącym graczem po prawej stronie politycznego sporu.
2. Ordo Iuris już teraz ma możliwość forsowania w internecie własnej narracji, co jest sporym osiągnięciem jak na organizacyjkę która pojawiła się w zasadzie znikąd, kilka lat temu.
3. Wpływ na to mają dziwaczne powiązania między Ordo Iuris a partią rządzącą i dziesiątkami teoretycznie "niezależnych" organizacji, ruchów społecznych, mediów.
4. Żoną Krzysia Bosaka jest babka z Ordo Iuris.
No bo chyba się nie spodziewaliście, że zabraknie tu pocisku na szurów z Konfy, kek.
Darz bór, w ten gorący poniedziałek.
#neuropa #polityka #4konserwy #bekazprawakow #bekazkatoli
@mnik1: ale na czym polega schemat? że ludzie (w tym właściciele prawicowych portalików) kopiują argumentację, która im się wydaje sensowna, czy się dopatrujesz w normalnym zjawisku jakiegoś zorganizowanego spisku? xd
@mnik1: Jak połowa rządu ma mniejsze lub większe z nimi powiązania to się dziwisz?
@lakukaracza_: W sumie to w całym tym ambarasie dziwi mnie fakt, jak silnie PiS dał się im "zinfiltrować" - bo wiele można im zarzucić, ale zazwyczaj mocno dbali o własną niezależność od "zewnętrznych" organizacyjek/ruchów społecznych, w zasadzie jedynym wyjątkiem od tej reguły był Rydzio - ale Rydzio żyje w
Więc finansowo im w ostatnich latach coraz lepiej i spodziewałbym się coraz większej ilości ciężarówek i akcji a nie coraz mniejszej.
Ps. Myślałem że ciężarówki to zasługa jakiejś innej fundacji.
Co nie zmienia faktu, że ewidentnie ze sobą współpracują:
https://www.ordoiuris.pl/prawo-do-zycia
A całość z linkami jest tutaj:
https://www.wykop.pl/wpis/51395691/polityka-neuropa-bekazprawakow-4konserwy-finansowa/
ostatnie dwa linki to długie publikacje, bardzo dużo do czytania jak sie komuś chce