Wpis z mikrobloga

#przegryw #psychologia

Zastanawiam się czy możliwe jest bycie upośledzonym/opóźnionym umysłowo i o tym nie wiedzieć.

Czasem się zastanawiam czy może ja jestem upośledzony czy coś. Niby mam normalne życie ale może ludzie wokół mnie udają że jestem normalny. Niby sobie z niektórymi aspektami życia radzę dobrze (np z pracą i nauką) a jednocześnie w innych całkowita klapa (np nigdy nie byłem w związku mimo że już mam 28 lat).
źródło: comment_1597521681U88TVVJ1oukU0OjqFWi0bs.gif
  • 5
@OddajButa123: możliwe, mama mi kiedyś mówiła że jako dziecko potrafiłem patrzeć na jeden obrazek w książce godzinami xD i goółnie byłem dziwny czasami (np nie rozumiałem ironii czy żartów, wszystko brałem na serio) na początku lat 90 nie było tak rozwiniętej diagnostyki i pewnie jakbym urodził się 10 lat temu a nie 28 to bym miał jakąś diagnozę.

@Leevvir: nie, rodzice normalni, w podstawówce i gimbazie miałem znajomych, zepsuło się
@01ab: na wykopie to jest normalne, nigdy nie trzymać za rękę itp (zresztą jak jest tak gorąco to trzymanie za rękę jest niewygodne)

iq masz w normie, więc kto miałby ukrywać przed tobą że jesteś opóźniony, jak on sam być może ma niższe iq ?

o czym może świadczyć fakt że trzyma za rękę w upały, ręka spocona a ten jeszcze dumny jest z tego?