Wpis z mikrobloga

@marcin-bialas111111111111111 fastfood który narodził się na początku lat 90 na wrocławskim dworcu PKP. Duża, okrągła bułka przecięta na pół i wzdłuż, tak aby stworzyła taką sakiewkę. Przypieczona na chrupko, do środka ładowane jest mnóstwo warzyw począwszy od kapusty, przez pomidory, ogórki, kończąc na marchewce, kukurydzy czy groszku. Do tego wrzuca się dodatek w postaci np. kotleta lub gyrosa. Całość obficie polana sosem, oryginalnie czosnkowym ale to ewoluowało i sprawdzały się np.
witam12 - @marcin-bialas111111111111111 fastfood który narodził się na początku lat 9...

źródło: comment_1597509539nMpVfIlnVtpdLf8vwdXkbE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@marcin-bialas111111111111111 spróbuj koniecznie bo to chyba jedyna typowo wrocławska potrawa. W mojej historii jeszcze brakuje info, że kres Knyszy na dworcu to był rok 2010 i rozpoczęcie remontu przed Euro2012. Większość barów zniknęła, po remoncie wróciło kilka a raczej z marną jakością serwowanych potraw. Wcześniej w tych budach był bardzo duży ruch co było gwarancja świeżości składników. Teraz ludzie wolą się stołować w McDonald's czy Starbucks na dworcu :( Polecanym lokalem
  • Odpowiedz