Aktywne Wpisy

strfkr +451
Petru się pyta Memcena czy jakby dzisiaj było referendum dot. wyjścia z UE, to czy zagłosowałby na TAK czy NIE.
Memcen: ale dzisiaj nie ma referendum
Petru mu przez minutę próbował wytłumaczyć swoje pytanie jak dziecku, a pan doktor i tak nie potrafił zrozumieć. Taka sama sytuacja była niedawno jak jakiś redaktor się go spytał co by zrobił jakby jego dziecko się okazało homoseksualistą, a Memcen zamiast odpowiedzieć to się zesrał, że
Memcen: ale dzisiaj nie ma referendum
Petru mu przez minutę próbował wytłumaczyć swoje pytanie jak dziecku, a pan doktor i tak nie potrafił zrozumieć. Taka sama sytuacja była niedawno jak jakiś redaktor się go spytał co by zrobił jakby jego dziecko się okazało homoseksualistą, a Memcen zamiast odpowiedzieć to się zesrał, że

Kapitalista777 +72
Jak to jest, że Wykop jest zasrany Mentzenem 10 RAZY BARDZIEJ, niż Tuskiem, gdy powiedział najpierw, że popiera 500+ a potem nawet 800+? I którego to partia ma REALNE szansę by rządzić?
Brak w ogóle jakiegokolwiek porównania. Można tu krytykować tylko PiS, Konfederację i od biedy Lewicę. Partyjny portal, i tyle.
#polska #4konserwy #konfederacja #bekazlewactwa #ciekawostki #polityka
Brak w ogóle jakiegokolwiek porównania. Można tu krytykować tylko PiS, Konfederację i od biedy Lewicę. Partyjny portal, i tyle.
#polska #4konserwy #konfederacja #bekazlewactwa #ciekawostki #polityka

w tym wpisie https://www.wykop.pl/wpis/47748913/lada-chwile-pyknie-100k-zarazonych-a-kiedy-peknie-/#comment-168653637
robiłem pewne przewidywania co do ilości chorych "Liczba zarażonych pójdzie spokojnie w miliony (rób screeny). Worst case dla samego UK to 80% społeczeństwa zarażonych. W skali całego świata mów to być między 1% a 10% więc te miliony możesz policzyć sam.
Zobaczmy jak to wyglada dzisiaj
Polska: total cases 55k - zakładałem, żę w kwietniu bedzie 40k, a w maju blisko 100k (tego nie zamiescilem we wpisie, ale takie maialem swoje prywatne wyliczenia). Wyglada na to, ze jest duzo mniej zarazen, albo nie sa wykryte
UK: total cases 314k. Zakładałem miedzy 1% a 10% a worst case 80%, czyli dopowiednio 66k, 6.6m, 52m. Czyli wyglada, ze w UK jest troche wiecej niz minimum, bo 4%. Zobaczmy jak to sie bedzie dalej rozwijalo
Świat to 21m czyli jeszcze malutko