Wpis z mikrobloga

Nie mam nic przeciwko normalnym katolikom ale jestem przeciwny promowaniu tej ideologii w przestrzeni publicznej. Dlaczego oni ciągle muszą się z tym ostentacyjnie obnosić, robić jakieś procesje przez środek miasta, machać dzwoneczkami na ulicy, pokazywać publicznie symbole śmierci? I jeszcze do tego jacyś faceci przebrani w sukienki.. Jak ja to mam wytłumaczyć swojemu dziecku?

Naprawdę nie interesuje mnie kto co robi sobie w domu ale niech nie obnosi się z tym publicznie. Nie mam nic do zwykłych katolików ale przeszkadzają mi aktywiści którzy propagują swoją ideologię, która jest z definicji obca dla naszej kultury, została do nas sprowadzona z wrogiego dla nas kulturowo starożytnego Rzymu w 966 roku.

Pobierz
źródło: comment_1597312425cbD5d4jWWuSugrZ28rfS9s.jpg
  • 15
przeszkadzają mi aktywiści którzy propagują swoją ideologię, która jest z definicji obca dla naszej kultury, została do nas sprowadzona z wrogiego dla nas kulturowo starożytnego Rzymu w 966 roku.

Jak ja to mam wytłumaczyć swojemu dziecku?

@Scaab: że agresywna obca religia zniszczyła wierzenia naszych polskich przodków, i zrobiła dżihad na nasze ziemie

A teraz marzy im się zaprowadzenie szariatu katotalibskiego

picrel tzw. Wojownicy Maryi, bojówki szariatu z mieczami
Pobierz
źródło: comment_1597313700EhigiWnVxbXQOyC02KpJ00.jpg
zwróć uwagę w krajach arabskich aby się nie obnosili ze swoją wiarą lub w izraelu...

@CordellWalker:
Co to za gównoargument? W takim razie zwróć uwagę, że na zachodzie legalne jest zawieranie małżeństw homoseksualnych i zwróć im uwagę, że to "nienormalne"...

Wskazówka: to, że w Kraju X tak jest to nie znaczy, że w Kraju Y tak ma być

@programista3k: LGBT jest taką samą "ideologią/religią" jak "Kościół katolicki".

Kościół katolicki to
"W takim razie zwróć uwagę, że na zachodzie legalne jest zawieranie małżeństw homoseksualnych i zwróć im uwagę, że to "nienormalne Wskazówka: to, że w Kraju X tak jest to nie znaczy, że w Kraju Y tak ma być"... - przeczysz sam sobie, tak się możemy zapętlać przykładami