3/50 #kawa #coldbrew #50kawzparapetu Dziś 18g kimbo gold w 400 ml wody Cechini Muszyna niegazowanej, 8h w lodówce. Smak nieco inny, wyszły orzechy z tej kawy, goryczki prawie brak. Trzeba będzie zrobić porównanie z wodą filtrowaną i innymi. Wysoka mineralizacja, magnez i wapń znacznie wpływają na smak całości.
@bloo90 biorę dzbanek od french pressa, sypię kawę, leję zimną wodę i zostawiam w lodówce. Potem tłoczkiem oddzielam fusy i przelewam przez filtr do kawy żeby pył usunąć. I jest git.
Dziś 18g kimbo gold w 400 ml wody Cechini Muszyna niegazowanej, 8h w lodówce. Smak nieco inny, wyszły orzechy z tej kawy, goryczki prawie brak. Trzeba będzie zrobić porównanie z wodą filtrowaną i innymi. Wysoka mineralizacja, magnez i wapń znacznie wpływają na smak całości.