Aktywne Wpisy
TheSznikers +95
Poczuj_Rurznice +62
Muszę się z wami czymś podzielić bo czuję, że muszę.
Wczoraj jakoś tak bez planu wypaliłem do żony, że może pojedziemy na jeden dzień do Warszawy z dzieciakami zobaczyć to i owo. Stara chciała zobaczyć łazienki królewskie a dzieciaki Centrum Nauki Kopernik. Ja w sumie też nigdy nie byłem z Warszawie mimo, że mam 38 lat. Aha - mieszkamy w miasteczku powiatowym w Wielkopolsce i generalnie żyjemy jak pączki w maśle.
No
Wczoraj jakoś tak bez planu wypaliłem do żony, że może pojedziemy na jeden dzień do Warszawy z dzieciakami zobaczyć to i owo. Stara chciała zobaczyć łazienki królewskie a dzieciaki Centrum Nauki Kopernik. Ja w sumie też nigdy nie byłem z Warszawie mimo, że mam 38 lat. Aha - mieszkamy w miasteczku powiatowym w Wielkopolsce i generalnie żyjemy jak pączki w maśle.
No
Z resztą gdzie ta niestabilność na Białorusi była przez ostatnie 20 lat?
@GoddamnElectric: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Dobre. Tak jak Putin zapewnia nam przybliżanie się do Stanów zjednoczonych. Bo bez niego przecież wcale byśmy się przybliżać nie musieli xDDDDD
Każda kolejna próba politykowania Polski z Białorusią była bardziej żałosna od poprzedniej, ale europejsy idą w zaparte.
@TenTypZez: No taa, Konfederacja będzie czekać w nieskończoność na pojawienie się białoruskiego Napoleona Bonaparte. Szachy 5D normalnie. Przypomnę tylko, że przywódcą strajków w Posce był Lech Wałęsa, który z jakiejś specjalnej inteligencji nigdy nie słynął
@waro: A konfederacja rządzi na białorusi? Łukaszenka jest stary, kiedyś i tak odejdzie. Póki co jednak było tam spokojnie i bezpiecznie, wymiana handlowa cały czas rosła a współpraca między Białorusią i Polską systematycznie się poprawiała. Z resztą
@waro: Dokładnie, przecież ta teoria to jest jakiś absurd. Jeśli niezależna Białoruś ma bronić niepodległości Polski...to przecież najpierw ta Białoruś sama musi być niezależna. Rosja przecież nie będzie nawet musiała żadnych czołgów wysyłać, po prostu wejdą jak do siebie, a Łukaszenka nawet palcem nie kiwnie. Przecież Łukaszenka to jest taki typ, co
@TenTypZez: O Polsce za komuny z punktu widzenia zachodniego sąsiada można było powiedzieć to samo.
@TenTypZez: W całej Europie były wtedy spadki PKB, w Rosji też. I trudno, żeby było inaczej, skoro doszło do wybuchu
@waro: No nie można. Inne realia - upadek ZSRR, zimna wojna, więc inne motywacja krajów zachodu w stosunku do sytuacji u nas. Poza tym u nas nie obaliliśmy komuny siłą, ona zbankrutowała, a sama zmiana władzy przeszła dość płynnie, nie na majdanie.
Gdzieś indziej gospodarka zmalała o