Wpis z mikrobloga

Najazd kosmitów # 12

Jan Mayen 3 raz mnie zaatakował. 7 lat wojny. I ledwo byłem w stanie ugrać więcej niż 10% war score. Na koniec udało się wziąć 1 prowincję i trochę szekli ( ͡° ͜ʖ ͡°) Takie wojny to ja rozumiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli chodzi o ląd, to tylko walczyłem na podzielonym Brunei najemnikami, ale wyprali mnie stamtąd, zanim dopłynąłem flotą żeby zablokować desanty. Przed wojną wziąłem sojusz z Maroko- pod wojnę z Synthetic, ale w wojnie z Jan Mayen nieźle mnie wkurzyli biorąc prawo przemarszu od Orissy (to pomarańczowe) przez co niedźwiedź miał lądowe przejście do war gola :( Do tego jeszcze ich wojska jakieś 3 czy 4 lata szły do Indii, żeby dostać stck wipe w 1 bitwie XD. Typowy bot. Niedźwiedź na potrzeby tej wojny zwiększył swoją armię z około 350k do jakiś 500k, mając więcej wojska niż Synthetic (utrzymują około 450k) ale po wojnie zredukowali do jakiś 350k. Mój forcelimit w czasie wojny przekroczył 200k. Jan Mayen zarzucił takie tempo podbijania Indonezjii, że obudziłem się ręką w nocniku i ledwo 10 prowincji tam mam, a na chwilę obecną zostały tam tylko niepodległe Tondo i Ternete. Synthetic przegrało wojny z Tondo i później z Japonią (która miała tylko 3 prowincje po wcześniejszych wojnach), bo desant na wyspy był za trudny xd
#eu4 #eu4najazdmongolow
źródło: comment_1596899526n7XR5lFY2RY5nQrGKdkBsS.jpg