Wpis z mikrobloga

@mateusz-zahorski:

- 650 g mąki
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki soli
- 20g drożdży świeżych
- 3 łyżki oliwy
- 1 3/4 szklanki- ok. 430 ml wody

Wyrabiasz ciasto, chowasz w ciepłe miejsce na 2 godziny, znowu wyrabiasz, robisz kulki, zostawiasz pod ściereczką 20-30 min.
Składniki to sos pomidorowy, dawałam już tu na niego przepis ostatnio, ricotta, kurczak wcześniej przesmażony w przyprawach typu tymianek, papryka, por, itp. co kto
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arinkao: nie korzystam z FB ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale serio, przy dzisiejszych temperaturach, myślę że z 5g drożdży spokojnie by wystarczyło i szbko by ciasto urosło
  • Odpowiedz