Wpis z mikrobloga

#pierwsze4kola #samochody #kupujzwykopem #motoryzacja #kupautozmikro
Szukam czegoś dla siebie(normik 23lv) na pierwsza furke o sportowym wygladzie, ale nie jest to konieczne.
Moja propozycje, wady/zalety to :
Audi a5 przedlift 2.0 TDI
- Plusy: tanie w utrzymaniu, moc programem mozna podniescie do okolo 200, wyglada pieknie w Coupe. Porownywalne po programie do 2.0 Tfsi
-Wady: Dosc drogie auto i stosunkowo juz stare.
To samo tylko 3.0 TDI-Plusy: Ponoc najlepszy silnik w tym modelu, ekonomicznosc i dynamika jazdy
-Minusy: Koszty serwisu, rozrzad etc

**Seat Leon Cupra R, porobiona na 300 km minimum
Plusy; Mlody rocznik,duza moc,w miare okej wyglada, niezbyt drogie,
Minusy: Sam nie wiem

BMW E92 328I,328XI,330 xd,318d, podobaja mi sie bardzo z zewnatrz i ceny tez sa w miare okej.

Audi A3/S3 spoko z przodu ale tyl auta mi nie podchodzi

No i jeszcze A4 B8 w sedanie przedlift, na dobrej feldze i obnizony wyglada w miare okej.

Zalezy mi na aucie o sportowym wygladzie, moze byc coupe bo to auto w 90% dla mnie i tylko ja nim bede jezdzil. Nie chcialbym pakowac w nie 10k na start. Musi wygladac,w miare dobrze jechac, nie byc awarynjym szrotem. Siliniki jakie mnie interesuja to w glownej mierze 2.0 Tdi +, badz jakies solidne benzyny. Nie znam sie na autach, tylko tyle co przegladam otomoto i inne fora i cos tam sobie czytam. Doradzcie cos.
  • 21
  • Odpowiedz
@winsxspl: A sory, ogarne jakies 50k zł, ale chciałbym dać tak z 40-44 mysle zeby jakies zabezpieczenie miec, ewentualnie jak cos dobrego bedzie i nie bedzie trzeba dokladac to te 46 jeszcze wyloze na samo auto.
  • Odpowiedz
@DamianQ00Q: Nie pchaj się w żadne z powyższych bo serwis zgwałci twoje zasoby finansowe. Za ten hajs na pierwszą furę kup coś słabszego bo nawet 1,6 możesz wylecieć z zakrętu bokiem i zamienić się w znicz w trawie. Chyba, że latałeś czymś więcej już a teraz dopiero kupujesz dla siebie pierwsze to brałbym bardziej jakieś hot hatche... focus RS lub ST, ten seat z góry fajny (to będzie potwór bo
  • Odpowiedz
@ThePPicasso: Jezdzilem juz z 5 furami ale nie swoimi tylko tym co na podworku stalo, od 130 do 200km miały. Czemu sie w nie nie pchać, tak mi sie mocno podobaja ze to potega szczegolnie A5 albo te BMW ^^. Nad megane tez myslalem ale odrzucilem ja jednak, focus mi sie nie podoba za bardzo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DamianQ00Q: Mazda 6 MPS, moc spora, napęd na 4 buty, obniżona i na ładnej feldze wygląda kozacko. Z egzotyków może Nissan 200SX, fajny potencjał na mody, napęd na tył
  • Odpowiedz
@DamianQ00Q: Wszystkie są #!$%@? drogie w serwisie i ubezpieczaniu. Nie to żeby ST albo RS było tanie i w ogóle jesteś poniżej 25 wiec ubezpieczenie i tak zaboli Cię ¯_(ツ)_/¯ .
Prawda jest taka, jeśli masz na tyle oleju w głowie żebyśmy nie musieli tu czytać za jakiś czas, że „dobry byłeś chłopak, młody” to kupuj sercem nie rozumem. Motoryzacja jest zbyt piękna, żeby kierować się tylko rozumem.
  • Odpowiedz
@ThePPicasso: Zdaje sobie z tego sprawe, ale chce kupic cos co mi bedzie dawac frajde, nie mam dzieci czy zone nawet dziewczyny, wiec chce miec jakas zabawke i sie wyszalec od czasu do czasu. OC bedzie brane na ojca z tego co wiem
  • Odpowiedz
@DamianQ00Q: Zawsze mnie śmieszy kiedy ktoś opisuje cechy auta które go interesuje a następnie podaje modele które kompletnie temu przeczą :)

"Panie ja to bym chciał taką kobietę żeby była inteligentna, kochająca i dobrze gotowała" "O, może ta blondyna z wielkimi cyckami"
"Ale ona nie skończyła zawodówki, puszcza się i przypali nawet wodę na herbatę"
"*uj tam, ładna,
  • Odpowiedz
@DamianQ00Q: Fiesta ST. Bezawaryjna, tania w obsłudze, absolutnie genialna w jeździe. No i w tym budżecie możesz zdobyć jeszcze z fabryczną gwarancją, to wtedy jeździć i paliwo lać. Samemu miałem i mega polecam autko. Nawet po podmiance na Mustanga za nią tęsknię.
A OC+AC na nią (20 lat w momencie posiadania) - 2k, więc okej.
  • Odpowiedz