Wpis z mikrobloga

@1aisomasaisoz: Słabo pamiętam co jadłem ponad rok temu, ale na pewno na dole jest cebula, na niej podsmażone żeberka, trochę świeżego rozmaryny, listki laurowe, pieprz, jałowiec i majeranek.
No i teraz można zalać to albo wodą, albo piwem (najlepiej ciemnym) i dusić powolutku przez jakieś 2 godziny.
@1aisomasaisoz: Właśnie zauważyłem, że szukasz pomysłu na żeberka na ostro.
Jakiś czas temu testowałem sobie przepis z poniższego filmu. Wychodzą całkiem niezłe, jeśli chcesz na ostro, po prostu dopraw ten ketchup ostrym sosem albo zwykłym chilli.
Tylko nie przesadź, bo ten sos się trochę zredukuje, więc wyjdzie trochę ostrzejsze niż będzie wydawało się na początku.
paramyksowiroza - @1aisomasaisoz: Właśnie zauważyłem, że szukasz pomysłu na żeberka n...