Aktywne Wpisy
saji +171
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
bylem_zielonko +329
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
W komentarzu wrzucam obecnie klepnięty wariant z drobnymi poprawkami i stan obecny
#poznan #knowhow #polska
już nie mówiąc o tym, że i tak już 7 lat minęło a oni zrobili wielkie nic do
więc teraz pewnie *2
https://zdm.poznan.pl/pl/projekt-rozbudowy-ronda-rataje-3
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Zreszta ja j---e. Jak mozna wybrac wariant przebudowy w 2013 i przez
no i po co miasto ma inwestować w (św.) przepustowość tego ronda? mostów/estakady nie poszerzą, więc dodatkowy pas, żeby ludzie stali w korku przy zwężeniu dalej? dla mnie na + to lepsze oznakowanie pasów, bo jak wjeżdżam za/obok kogoś z rejestracją nie-PO, to muszę uważać bo nigdy nie wiadomo co zrobi
@pasio9: Rycie wszystkiego do gołej ziemi (czyli de facto wyburzenie i budowa od nowa), szeroki zakres (jak na mapie) + odnowa dworca autobusowego. Jest gdzie wydawać kasę. A na deser sygnalizacje (nawet skrzyżowanie z Wioślarską będzie osygnalizowane ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), choć to też kwestia prawa.