Aktywne Wpisy
Baba_Yagi +434
Proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy:
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Megasuper +13
Właśnie sobie siedzę w restauracji i Ukraince siedzący obok zamówili sobie ośmiornice. No niezle jaja. Biedni imigranci wojenni xD Wyjurwic to na front #ukraina
Slucham do kawy ten oto wykop Jak sprzedawano ziemie obcemu kapitałowi. i przypominam sobie ze pare lat temu probowalem uswiadomic wykopkom ze polskie nieruchomosci (ziemia lub budynki) sa wykupuwane w ekspresowym tempie przez zagranicznych inwestorow. Szlag mnie trafial jak bylem zakopywany przez guru nieruchomosci ktorzy probowali napedzac popyt mirkow na zakup mieszkania pod wynajem i postanowilem zlikwidowac konto. Ale ja nie o tym.
Polski rynek nieruchomosci komercyjnych i rynek mieszkaniowy jest totalnie rozpieprzony przez zagranicznych inwestorow. To nie mirki czy janusze byznesu winduja ceny. To Hanz ze swoja GmbH, to John ze swoim hedge fund. PO jak i PIS NIE ZROBILI NIC BY ZABEZPIECZYC POLSKI DLA POLAKOW. Postawili na podatki ktore zyskuja ze sprzedazy oraz za możliwe korzyści z inwestycji. Najgorsze jest to ze duzo nieruchomosci jest tez kupowanych przez firmy slupy. Niby Polska firma ale jest np. spolka corka wielkiego koncernu z Dubaju lub z Niemiec. Polak, bije sie o zakup polskiego domu lub polskiej ziemi od Niemca bo "taniej nie bedzie"... Do czego to doszlo
Powierzchnie komercyjne
Raport NBP z 2018.
Powierzchnie mieszkalne:
Lista najwiekszych deweloperow:
- Dom Development "Większościowym akcjonariuszem spółki jest Groupe Belleforêt S.à r.l z siedzibą w Luksemburgu, w którego posiadaniu znajduje się 56,47% akcji"
- Ronson Development "Ronson Europe NV is a Netherlands-based residential estate developer."
- ROBYG SA "Największym udziałowcem firmy jest jednak Oskar Kazanelson (przewodniczący rady nadzorczej - Oscar Kazanelson is a graduate of Engineering School Givaataim in Israel. ) wraz z zespołem zarządzającym"
- Vantage Development " Niemiecka spółka TAG Immobilien przejmie 100 proc. udziałów w Vantage Development"
- Bouygues Immobilier Polska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Polnord "Głównym udziałowcem spółki zostaje węgierska Cordia International"
- Swede Center ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Immobillo Group SA. Niby polska firma a wiem ze glownym inwestorem jest miliarder z Dubaju
- Wroclaw Wyspa Tamka. Tamka Investments. Jej prezesem jest niejaki Khouadja Samy Fadi.
I tak sie toczy ten proceder. A jak czytam ze hur durr 70% kupowanych mieszkan jest za gotowke, BUY NOW OR NEVER. No tak... za gotowke euro przez Pana Guillaume. I jak ma wykopek co ma 30 lat kupic mieszkanie w dobrej lokalizacji?
#nieruchomisci #inwestycje #polska #szlagtrafia #wroclaw #krakow #warszawa #ekonomia
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f19433983e35d1fc753c46c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
[====================....................] 49% (115zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
A na jakiej właściwie podstawie oparty jest pogląd, że ceny w Polsce w jakimkolwiek obszarze nie są adekwatne do jej poziomu PKB na mieszkańca? Czy są jakieś kraje o zbliżonym do Polski nominalnym PKB na mieszkańca, ale znacznie niższych cenach?