Wpis z mikrobloga

Otworzyłem dziś swój pierwszy cydr. Nie wiem czy tak jak powinen być. Jest dość wytrawny, mało nagazowany. Po przelaniu do szklanki nie pokrył się pianą. Django/Django to nie jest.

#piwowarstwo #cydr
  • 8
  • Odpowiedz
@haxxx: W tym przepisie, z tego co pamiętam, był dodawany słodzik, więc powinien być słodki, chyba, że go nie dodawałeś.. Ja dodaję, na słodycz, ksylitol, w różnych dawkach, lub w ogóle.

Są różne wersje cydrów. Wytrawne dobrze gaszą pragnienie. Zrobiłeś obecnie cydr zwykły wytrawny ;)
  • Odpowiedz
@haxxx: Prawidłowo; )Też mam takie wersje, ale ostatniio zrobiłem jedynie słodzoną i musującą. Z odmierzaniem porcji było sporo zachodu, a tak to zrobiło się na raz.
  • Odpowiedz