Wpis z mikrobloga

Witajcie towarzysze, czy ktoś mógłby doradzić jak zrobić odpowiedni airflow ? Chłodnica CPU musi być w tamtym miejscu bo inaczej nie wejdzie, swoją drogą CPU ładnie trzyma temperatury podczas grania w 1440p i ultra detalach, lub w grach CPU-żrących np. cs 300fps - procek nie przekracza 65 stopni. Gorzej jest z GPU bo pod obciążeniem dochodzi do 80+ stopni, przez to komputer cały jest wrzący, naewt guzik do włączania xD
Zamówiłeme na jutro wiatraki na back i top obudowy, obecnie sa defaultowe nzxt, jutro będą 2200rpm Be Quiet'y. Mam nadzieje, że pomogą bo te zwykłe NZXT ponoć nie mają dobrej opini.

Zastanawiam się też czy nie dołożyć wiatraków za front panel, z drugiej strony chłodnicy i tu tez wlasnie pytanie jak powinien zatem wyglądać airflow ()

Załączam fotki jak to wygląda obecnie u mnie + zdjęcia jak ciekaiwe rozwiązał to gość jakiś, u mnie jedyny mankament to brak dziur na front panelu bo gość wyciął je plazmą. Fotki jak to u goscia wyglada w komentarzach.

#pomocy #skladamkomputer #pytaniedoeksperta #pcmasterrace
s7ut - Witajcie towarzysze, czy ktoś mógłby doradzić jak zrobić odpowiedni airflow ? ...

źródło: comment_1594991902hVJeJMIXU1RZqncf8EGmRv.jpg

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s7ut btw to jest NZXT 510 tak? To i tak max co osiągniesz to 75 na GPU bo obudowa to situ, chciałeś ładna budę bez dobrego airflow to nie narzekaj na wysokie temperatury. Ewentualnie otwórz panel boczny bo i tak tam nie masz u góry i z tyłu filtrów przeciwkurowych więc kurz będzie hulać po budzie
  • Odpowiedz
@s7ut: ja tam nie mam co robić tylko pokazywać ci sój komputer i zgadywać jaką ty budę masz ( ͡° ͜ʖ ͡°) to co wpływa na temperatury to czy obudowa ma dużo miejsc montażowych na wentylatory i czy ma front z siatki, resztę załatwiają wentylatory, wiec żadnej filozofii tu nie ma, fizyki nie oszukasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@s7ut: Zrób tak jak ci @preacher303 pokazał, dodatkowo możesz zrobić UV GPU, może zbijesz z 5 stopni. Wymiana wentylatorów za bardzo nie pomoże z temperaturami, co najwyżej nie będzie tak głośno - te standardowe wentylatory NZXT to jest dramat, już Sigma Pro SPC jest bez porównania lepsza. Tak jak już ludzie pisali, H210 to ładna obudowa ale przy układzie z PSU na dole nie da się zachować odpowiedniej przestrzeni
  • Odpowiedz
@drag_op: bede wieczorem w domu to podesle, ogolnie front tego h210i "przerobiłem" w taki sposób że odkręciłem śruby z tej plastikowej podstawki, żeby zrobić miejsce na dość grube i masywne 140mm silentium. Całość frontu przykrłem front klapą bez przypinania plastikowych zaczepów (te które zdemontowałem).
  • Odpowiedz