Wpis z mikrobloga

#wroclaw #mpkwroclaw coś w rodzaju małego #ama
Wożę Wasze dupska autobusem po Wrocławiu, jako kierowca MPK już od prawie trzech lat. AMA na głównej nie zrobię, bo chyba nie warto i szkoda czasu, ale na kilka pytań na mirko odpowiem, jeśli chcecie. Zatem pytajcie... Jeśli chcecie.
  • 50
  • Odpowiedz
@Impuls94:

Jakie to uczucie że jeden zły ruch kierownicą i uśmiercasz 30 ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?

Nie znam tego uczucia, ale wciąż mam z tyłu głowy, że może się to wydarzyć. Dlatego stosuję zasadę, że ta praca to sztuka unikania ryzyka. Żebym nie wiem jak bardzo był spóźniony, to: relaks, noga z gazu i spokojna jazda. Płacą mi za godzinę pracy, a nie za
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru:

jakie to uczucie, gdy wszyscy mówią o twoich wrogach tramwajarzach a o tobie nic?

Nie powiem, że niemiłe. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mówiąc serio, wiem, ze mają bardziej przerąbane niż ja, ale nie czuję się z tym jakoś strasznie lepiej. Trudniejszy kurs nauki jazdy, trudniejsze egzaminy, więcej momentów, kiedy muszą mieć oczy dookoła głowy, a wypłata w sumie taka sama.
  • Odpowiedz
@Tommy__:

znasz Balawejdera? Jaki jest prywatnie? Wyzywał cię już od kretynów?

Znam ze słyszenia. Osobiście nie znam. Prawdę mówiąc, ani mnie on ziębi, ani grzeje. Robię swoje i tyle.
  • Odpowiedz
zdarzyło się jeździć na kacu, albo wstawionym po imprezie dzień wcześniej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@bazylczuk: Nie. Jeśli nie byłem pewien (jakaś impreza, itp. w przeddzień, to przed pracą szedłem np. na najbliższą komendę policji się przebadać alkomatem, albo robiłem to na szlabanie zajezdni u ochroniarzy (częsta praktyka wśród "niepewnych"). Zawsze wychodziło 0,00 promila, więc luz. Lubię tą pracę i głupio było by wylecieć za wódę,
  • Odpowiedz
@tarou:

bałeś się kiedyś pasażera?

Nie. Nigdy mi się to nie zdarzyło, choć miałem kilka sytuacji, kiedy wzywałem policję lub musiałem się pałować z jakimiś świrami.
  • Odpowiedz
ile miałeś awarii? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@FLAC: Zdarza mi się średnio raz w tygodniu. Pytanie tylko, czy jest to awaria, która unieruchamia autobus na amen np. w czasie kursu, czy taka, która może poczekać z naprawą. Jeśli np. złapię gumę, czy np. drzwi mi się nie chcą zamknąć, autobus nie chce odpalić, itp. to lipa. Wypraszasz wtedy ludzi i czekasz na pogotowie techniczne. A jeżeli
  • Odpowiedz