Wpis z mikrobloga

@SeoGuy: Dokładnie takie boosty jak na zdjęciu piorę po kilku wyjściach, bo obcieram sobie przy paluchac, po wyjściu na plażę też są całe szare. Boosty generalnie wrzucam do pralki na najzimniejszy, najdelikatniejszy tryb, żeby tylko dobrze wyprać i odwirować primeknit. Na białych tylko zauważyłem, że klej UV po roku-dwóch robi się trochę żółtawy, ale poza tym dalej wyglądają igła.
  • Odpowiedz
@FairPlay: Jeżeli nie jest mocno ubrudzony to tylko pralka, jeżeli wpieprzyłem się w błoto czy coś innego to od razu Cif + szczotka (ja używam takiej zwykłej, najtańszej do paznokci, bo jest dosyć sztywna, ale w granicach rozsądku). Boost można łatwo utrzymać w dobrym stanie pod warunkiem, że od razu się go czyści po ubrudzeniu, inaczej syf zaczyna się wżerać w boosta i go odbarwiać i wtedy zostaje już tylko malowanie
  • Odpowiedz
@ZoNKeR: Super, dzięki za info! Mam stare I-5923, wygodne ale zaniedbałem białego boosta (tj. teraz żółtego xD) i kminię czy jeszcze są do odratowania. Nowo kupione UB mają czarnego boosta, wydaje mi się że tutaj będzie o wiele łatwiej o niego dbać.
  • Odpowiedz
@Czesterek: Bo wycierasz po piance a nie po cage’u, sam jesteś sobie winien. A poza tym to ta złota farba schodzi po jakimś czasie sama z siebie. Dlatego mam złoty marker i jak zejdzie to w minutę to poprawiam.
  • Odpowiedz