Wpis z mikrobloga

@darek-arek:
@Xuxire:

xDDDDDD

Zmieszaj zmiksowane płatki owsiane, dodaj białko WPC o dowolnym smaku, łyżkę masła orzechowego i masz dużo lepszą mieszankę za ułamek ceny. Brakuje dwóch aminokwasów (zwykłe WPC będzie miało komplet). Serio, zamiast wydawać tak chore pieniądze, lepiej kupić zwykłego bulka albo nawet gainer. Wyjdzie dużo taniej i na to samo.
  • Odpowiedz
@Kormas o, widzę komentarze z FB przeciekają na wykop ( ͡º ͜ʖ͡º) co z tego że na ich stronie jest FAQ gdzie wytłumaczone są różnice, co z tego że samym powodem dla którego ludzie to kupują to oszczędzanie czasu a nie zabawa w domowego chemika xD
  • Odpowiedz
@07zglosSie: Niedługo pyknie rok jak tego używam, spoko opcja na szybkie żarcie lepsze niż jakiś fastfood czy coś jak nie masz czasu.


@Xuxire: A jak tam insulinoopornosc i leptynoopornosc?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@07zglosSie: ogólnie smaczne, mijają 3 miesiące odkąd jem, głównie jako śniadanie + drugie śniadanie lub jako drugie śniadanie + kolacja. Staram się żeby dwa posiłki były normalne. Dużo zdrowsze to niż jedzenie bułki i parówki z papieru.

@Kormas próbowałem kiedyś robić samemu taki huel, niestety nie da się w domowych warunkach zrobić dobrego porównywalnego do Huela, ciężko uzyskać podobna konsystencję a i mąka owsiana często ma goryczkę/ostrość i psuje smak całości,
  • Odpowiedz
Nie rozumiem pytania ;x


@Xuxire: No czy nie widzisz różnicy. Takie zmielone jedzenie "szybciej się wchłania" przez co mimo, że "zdrowe" to ma bardzo wysoki indeks glikemiczny. Bazowanie na takim jedzeniu to prosta droga do cukrzycy.
  • Odpowiedz
@Xuxire: Huel jest spoko jako dodatek, suplementacja, ale trzeba z tym uważać.

Naszym przodkom zmalały szczęki przez to, że odkryli ogień, bo przestali żuć i twarde warzywa mięso ;)
  • Odpowiedz