Jedyne co mogłoby uratować Trzaskowskiego to wspólna debata. Ale do niej nie dojdzie zapewne, bo efekty debaty zobaczymy w sondażach w czwartek/piątek więc za późno na reakcje. Żeby nie było, jestem zwolennikiem Trzaskowskiego i nie mówię, że dzisiaj wypadł źle. Po prostu nikogo ta debata nie obchodziła i wszyscy, w tym niezdecydowani oglądali Dudę. Nie wierzę, że jego sztab mógł popełnić taki błąd, ale popełnił.
@some_ONE: Bo przeciętny człowiek odpala TVP1 i ogląda a nie szuka debaty po internetach. Myślę, że oglądało to 6-7 mln ludzi a Trzaskowskiego 0,5 mln-1 mln. I oczywiście sprytnie to zmanipulowali, ze RT stchórzył pokazując co chwilę pustą mównicę.
@Anddy24: staram sie patrzec na wybory obiektywnie i rowniez uwazam, ze trzaskowski popelnil blad. Paradoksalnie bycie atakowanym oraz manipulacje, jakie mialyby miejsce w trakcie debaty tvp - zagrzalyby i zmobilizowaly jego elektorat i przyciagneli te czesc jeszcze niezdecydowanych. Trzaskowski oddal przy tym pole.
@Anddy24: serio uważasz, że niedzdecyowani oglądają ustawkę na tvp? wydaje mi się, że juz wiecej osob moglo ogladać tą debate trzaska, bo ona byla tez w tv. ja bym sie obawial bardziej mobilizacji przez debatę, jak to ladnie napisal duma, szef ibrisu na twitterze
@pawelczixd: duda ma spore rezerwy elektoratu + swoj elektorat bardzo mocno zdecydowany. Taka szopka jak dzis dziala przeciwko trzaskowskiemu, bo odpycha ludzi niezdecydowanych od pojscia - zapala im sie lampka, ze zaglosowanie na trzaskowskiego nic nie zmieni, bo dalej bedzie trwac w najlepsze wojna POPiS. To moje zdanie, moze sie myle
#polityka #wybory
@Anddy24: A twierdzisz tak na podstawie czego?
Komentarz usunięty przez moderatora