Aktywne Wpisy
Kagernak +390
Wizyta Dudy i Tuska w Waszyngtonie, ja to olewałem bo uważałem, że to tylko kurtuazyjna wizyta lub po prostu Amerykanie chcą nas pouczyć, tak też widziałem w różnych przewidywaniach co to będzie. Parę minut temu patrzę sobie co tam nudnego powiedzieli.
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
polock +201
Mam zabudowę stelaża pod WC, ale majstry nie zrobiły mi żadnego otworu rewizyjnego i chciałbym to naprawić, ale zanim zacznę dłubać, chciałem się poradzić, czy mój plan ma jakieś oczywiste wady, których nie widzę.
Zabudowa to płyta GK, a na niej gres. Myślę, żeby kupić do wyrzynarki brzeszczot do ceramiki, nawiercić sobie dziury w narożach i wyciąć sobie otwór pod drzwiczki rewizyjne. Czy wyrzynarka z takim brzeszczotem da sobie radę z twardym gresem, jak będę delikatnie operował? Czy fakt, że gres jest na płycie GK może być dla takiego brzeszczotu problemem?
Nie sadzę aby udało Ci się wyciąć płytki które są przyklejone i to jeszcze wyrzynarką.
Ściągając przycisk spłuczki WC masz możliwość rewizji w pewnym stopniu. Zależy co się dzieje.
Do spłuczki podchodzi się z wodą rurą stałą, pp, pex itp, tu też nie powinno ciec.
Generalnie - po oględzinach tego co zastałem pod stelażem, to wygląda mi na to, że przy montażu muszli zawinęły się uszczelki przy obu połączeniach - przy dojściu wody do muszli i przy wyjściu kanalizacji z muszli. Woda ciekła po płytkach pod muszlą (na zewnątrz) baaardzo delikatnie i do środka zabudowy, widocznie mniej delikatnie, bo wilgoć wyszła z drugiej strony ściany.
Wymieniliśmy uszczelki, z zewnątrz nic nie cieknie, a
Komentarz usunięty przez autora