Wpis z mikrobloga

Odnośnie mojego poprzedniego wpisu

Wróciłem do siebie do mieszkania i tak wyglądają temp po 30 minutach od włączenia laptopa. Obie czujki aktywne. Wiatraki praktycznie bez ruchu. W menadżerze zadań żaden proces czy aplikacja nie wykazuje jakiegoś większego zużycia. Nie wiem dlaczego poza moim mieszkaniem jedna czujka nie działa i temperatura cpu od razu po uruchomieniu dochodzi do 55-60 stopni. Może od wifi zależy? Kabla? nie mam pojęcia...
#komputery #laptopy #intel #informatyka #windows10
handballer - Odnośnie mojego poprzedniego wpisu

Wróciłem do siebie do mieszkania i...

źródło: comment_1593358804dKYyaHaUNCkQolxocomuGt.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thority: nie ma nic takiego, ale czytałeś oba moje wpisy? No wiem że 60 to jest w miarę ok, ale tak mam tylko jak laptopa wezmę poza moje mieszkanie. Teraz jestem u siebie i wszystkie temp mam takie jak na zdjęciu. A wczoraj i dziś do południa byłem u brata to temp była 55-60 stopni przy takim samym użytkowaniu jaki mam teraz. I też nie miałem żadnych spowolnień, zwiech itp.
handballer - @thority: nie ma nic takiego, ale czytałeś oba moje wpisy? No wiem że 60...

źródło: comment_1593363146d8m8UDlIBlBRXoii3JFv4k.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lemingator: no właśnie nie bardzo, teraz siedzę przy biurku, u brachola też leżał na drewnianej powierzchni. Temperatury nie odczułem, żeby była jakaś bardzo zauważalna różnica między moim mieszkaniem a brata. Nawet śmiem twierdzić, że u mnie powinno być więcej stopni, bo u brata siedziałem przy lapku zraz przy oknie i był przepływ powietrza
  • Odpowiedz
@handballer: W zasadzie dziwna sytuacja w opcjach wydajności także niema podziału na zasilanie i baterie. Może używane programy które są bardziej wymagające (chociaż mówisz ze uzytkowany tak samo) bądź randomowy wzrost temperatury. Może aktualizacja w tle jakaś bądz aplikacja w tle która wykonywała jakieś działanie, jeszcze się nie spotkałem z laptopem który z samego siebie nie lubi wycieczek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lemingator: no to jest nas dwóch, bo też pierwszy raz widzę lapka co nie lubi wychodzenia z domu :) Aktualizacje windows mam tak ustawione, że sobie decyduję kiedy je pobrać, inne programy zawsze pytają czy pobrać aktualizacje itp. W menadżerze zadań nic nie jest zwiększone, ani zużycie cpu, ani gpu, ani ethernet. Jak włączę coś bardzie zasobożernego, głownie gierki, jakieś gta czy ets to temp dochodzą max do 75 przy
  • Odpowiedz